Повечето от съоръженията за олимпийските игри в Пекин са готови отдавна. Комисии на градската управа обикалят непрекъснато и дават наставления за ремонти, поправки и всякакви козметични действия. Домът ми, както и колежа в Пекин се намират на около 30 минути път пеша от олимпийския стадион и това очевидно е причината улиците и сградите в квартала, част от Chaoyang district да бъдат предмет на особено внимание.

След като премахнаха всички метални реклами на магазини, заведения и хотели, които застрашаваха косвено минувачите, сега дойде ред и на бояджийски действия. Оказа се, че бдителни функционери не бяха забелязали оградите на две учебни заведения, изрисувани в графити. След проверката, бяха предприети незабавни действия и графитите бяха покрити със солиден слой боя. Изглежда на изпълнителя бяха дадени нареждания да покрие цялата стена, тъй като в старанието си не бе пропуснал и част от спускащите се увивни храсти (на снимката).

Бях почти забравил този вид суматоха, който бе обичаен за соц годините на моята младост, които нямат нищо общо с днешните соц години в България. Тогова не можех да си обясня как понякога зелената трева прокарваше почти за един ден, стига партията да го пожелаеше.

Според мой колега от Канада, тук нещата се движат отлично като организация. Той си спомня с усмивка игрите в Монтреал през 1976 година, когато обектите са довършвани три-четири години след игрите. Тези игри са фиаско за Монтреал, а града изплаща дълговете си още тридесет години, до 2006 година. 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs