English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Март 2018

Тези дни получих един мейл от неправителствена организация в Америка. Хора, които са били ощетени от съдбата и загубили нещо ценно, създават фондации или други организации и организират действия да не се случват повече беди. Други не чакат да се случат бедите и реагират превантивно пак в подобни организации. Знам, че и у нас се създават и развиват редица граждански единици. Днес се запитах, какъв ще бъде моят отговор на този материал, който ме подканва към действие. Реших да започна оттук...
Това ще бъде един разговор с продължение. През изминалите вече 35 години, които шетам из индустрията за мода, производство на облекло и текстил, съм срещнал много хора. Повечето от тях са си останали хора и днес, както и тези, останали в нашето съзнание, които ни напуснаха. Нека да поговорим за тези хора, които са оставили трайна диря в историята на индустрията. Аз мога да спомена няколко имена, като преждевременно отишлите си Недялко Димитров, Мильо Дойнов, и двамата от Варна, разбира се и много други, за които се надявам да ме подсетят нашите читатели.
Сред младите хора срещам личности, прегърнали мечтата си, които знаят, че пътя към успеха е дълъг и трънлив. Те са достойни за уважение и бих искал да публикуваме материали за тях, за истинския успех, в който постоянството в преследването на целта е повече от късмета. Ако знаете за реализирани млади хора, независимо дали са станали шефове на дизайна в чужди или български фирми или работят като асистенти в маркетинг отдели на модни фирми, опишете техния път. Разкажете ни, как те са постигнали това, какво им е струвало и какво са постигнали в личен план.
Ще говорим и за някои типажи некоректни хора, каквито все още срещаме из България с пожелания техния брой да става все по-малък и модната индустрия да изчисти името си от тях. Тези въпросни хора предизвикват доста беди и обърквания, пречат на хората да вървят по правилния път. В тези типажи може да разпознаем хора, които са добре познати в индустрията, приликата може и да не е случайна. Хора като тези, не бих искал да познавам и съжалявам, че съдбата понякога ме е срещала с тях, на някои от тях съм гласувал и доверието си, внушавал съм това доверие и на други. Въпреки, че деня на прошката отмина, се надявам, че ще ми бъде простено от хората, които са били подведени от тези хора, косвено и от мен.
Ако познавате пътя на достойни хора, заслужили място в алеята на славата на модната индустрия, независимо колко големи или малки са били те, пишете ни за тях. Ако те са ви направили добър и успял човек, независимо дали са били шивачки или директори, пак ни пишете. Няма да ограничаваме никого в броя на знаците, но бихме искали да знаем, защо тези хора са заслужили нашето уважение или обратното. Пишете ни за тяхните открития, нововъведения и заслуги или за техния скромен, но достоен живот. Няма друг начин да узнаем за техния изпълнен със смисъл живот, ако не получим информация от техните деца, съпруги или съпрузи и приятели.  Да бъдем откровени и честни пред тези, които ги няма и тези, които ще дойдат след нас.
Пример за есе от подобен характер може да видите на следната връзка, а материала може да ни изпратите по мейла на адрес office@tune-in.info .
Роберт Александрийски
администратор на www.tune-in.info 

Друг материал по темата "За шивачите, родителите и родното място"
---------------------------------------------------------------------------------

www.tune-in.info е отворен източник на знание за професионалисти и студенти в модната индустрия и бизнеса. Във времето, когато образованието за хората с интереси в модата е притиснато  в ъгъла от малкия пазар, създаването и разрастването на източници за самообразование става необходимост. Ако желаете да подкрепите развитието на модната индустрия в България, изпратете материал до нас на тема, която ще създаде размисъл и тласне младите хора с интереси в модния бизнес към високите върхове на усъвършенстване и устойчивост. 

 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News