English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Април 2018
Венета и Giorgio Magistrеlli са несъмнено най-изисканата двойка сред българската колония в Пекин и вероятно не само от нея. Разговаряме с нея за стилът на облеклата, които се създават от българските дизайнери и брандове. Венета помолва Giorgio,  да покаже ризата си, той се протяга леко и изпод ръкава на сакото му се подава маншета на висококачествена риза, чиито маншет е избродиран дискретно с италианското знаме. Италианецът споделя с гордост, че той не носи риза, която няма италианския флаг, избродиран на маншета си.

Малка, красива гордост, която се носи на лявата ръка, за да бъде близко до сърцето. Представих си такава риза с българския флаг и ми се прииска да имам такава. И не само заради сходството в цветовете на българския и италианския флаг. А защото това би се отразило на моето самочувствие и моята индентичност.

Може би, когато напиша тези редове ще разбера, че някой вече е разбрал за този нов италиански изпреварващ ход и ще е направил това и у нас с българското знаме. Дано ! Бих се радвал, ако има такива последователи. А аз вече обмислям планове, как да намеря една китайска бродировачка да направи това с ръчна бродерия на ризите ми, с които се явявам на работа. Струва ми се, че когато това се случи, ще скъся дистанцията до България. Ще ви пиша пак...

Ако и вие сте видяли или имали подобни идеи, споделете ги.
Снимката не е една от ризите на Giorgio, а от Интернет.
Коментари
Mr. Mastilo 06/11/2008 03:40
n_asito@abv.bg

Брилянтно, ако питаш мен:) Браво на Giorgio, чудесна инспирация може да бъде неговата риза и възможност да се замислим за мястото си сред другите европейски или не държави.
Дори ми хрумва, да се организира малка кампания от млади дизайнери, които да сътворят проект, примерно под името "Кои сме НИЕ?" като изложат различни начини (разбира се не фрапантни, а малки - но стойностни и смели) да покажат БГ идентичността.
Предвид факта, че националният ни празник е след повече от 4 месеца, определено би се получила страхотна кампания.
Ако разбира се има кой да прочете това, агитирам всички, които имат дори малки и скромни идеи да ги изразят ТУК, без да се плашат или срамуват, а да помислят, че по този начин нанасят едно трайно и най вече БЪЛГАРСКО самочувствие!

Робърт, колкото и да се агитира - винаги резултатът е жалък, дали защото са жалки агитаторите :) или защото са жалки самите възприемащи не знам, но ето един сериозен стимул:
За предложените свои оригинални идеи, the creator ще получи награда.
Каква? Първо дайте път на своите идеи, а после питайте за това което ви блазни бяло-зелено-червената душица.
Чакам предложения! Успех на всички!

Поздрави
Мастиления

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News