English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018
Холандската марка Clemens en August е част от новия анти-моден елит, където без реклама, маркетинг, флагмански магазини или знаменитости, явяващи се като посланници на бранда, формират гръбнака на тяхната продажбена стратегия.

Вместо това сезонните продажби на компанията в съвременни артистични пространства привличат клиенти, ценящи индивидуалността и уникалната мода пред масово произведените количества. Последните градове, където те организираха турове включват Ню Йорк, Хамбург, Амстердам, Дюселдорф както и Лондон, където компанията представи колекцията си миналия месец.

Може би този левичарски подход към продажбите и изграждане на бизнес ги прави нещо като култов бранд, тъй като дизайнера Alexander Brenninkmeijer цели да бъде една крачка пред „демодиралата модна магазинна система”.

Brenninkmeijer ни казва, че модата днес е фокусирана на брандове, имащи голям бюджет за ревюта и реклама и че малките, прогресивни дизайнери не могат да поддържат това темпо, с наеми в шопинг зони, станали непоносими и това изключва младите дизайнери от възможността да отворят свои бутици.

Освен това, департмент магазините са под натиск да купуват от колекциите на брандовете с мощни рекламни кампании и много купувачи са неподатливи да харчат техния бюджет за облекло за непознати брандове и дизайнери.

В интервю за списанието Velocity, Brenninkmeijer  коментира неговата концепция за продажби  така „Директния контакт с пазара създава ексклузивна база клиенти и създава по-голяма дистрибуция, отколкото една компания може да направи това чрез продажби на едро. Големите модни продажби се фокусират предимно около малка част от колекцията на всяка марка, продавани чрез няколко ключови магазина, разположени предимно в метрополитните градове. Показването на цялата колекция около света преодолява този проблем”.

Ексклузивността на бранда ще привлече купувачите познавачи, които ще оценят произведенията, предлагани в ограничено издание.

Източник www.fashionunited
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News