English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018

Френска марка за домашен текстил търси разширяване на пазарите си по паралела от Португалия до Китай. За да стане това, тя първо консолидира компанията на френска територия, отваряйки нови точки за продажба, създава иновативни продукти и прилага нови методи за дистрибуция, за да привлече повече клиенти.
dummy

Марката Carré Blanc включва на турбо скорост към международните пазари. Посветена на домашен текстил, оперираща във верига от 240 магазина, от които 30 фирмени, компанията иска да открие още 12 магазина в чужбина до края на годината, повечето в партньорство с местни фирми. "Ще имаме 54 магазина в чужбина до края на 2008 година, но нашата цел е те да станат 120 до 2012 година, обявява Claude Jantet, изпълнителен директор на Carré Blanc, компанията, която ще отвори нови магазини в Полша (14-ти поред), Сенегал, Алжир, Португалия (3-ти магазин) и Литва. Марката също възнамерява да открие 10-ия си магазин в Украйна, както и да се имплантира на руския пазар с местни партньори, пазар считан от Claude Jantet за "многообещаващ".

Следващият важен проект е Италия. "Това е също един пазар, с голям потенциал за нашите продукти", смята Jantet. "Ще започнем с откриването на два фирмени магазина до края на годината, след което ще заложим на ексклузивно партньорство, в което ще използваме всички възможни канали на дистрибуция".  Колкото до пазара в Китай, където китайските продукти са смятани за луксозни, фирмата е още във "фаза на тест", възнамерявайки да открие четвърти магазин в Qingdao, град в който по време на олимпийските игри бяха проведени състезания по ветроходство.

У дома, марката се настани през тази пролет в Gap и Dijon, и възнамерява да отвори магазини в Outono, Nancy, Strasburg, както и в Cayenne (Френска Guyane). Carré Blanc смята да консолидира присъствието си също така и в големите магазини Galerias Lafayette и Printemps. «Искаме да продължим засилването на нашето присъствие във Франция, в същото време ускорявайки износа», казва Claude Jantet.

Carré Blanc, реализират 80 милиона евро обем на продажби през изминалата финансова година, приключила на 31 януари, което представлява 7% увеличение спрямо предишния период. "Нашата франчайз верига се представи глобално по-добре, отколкото нашите фирмени магазини, които се намират преди всичко в урбанизираните зони", разказва Jantet.

За да задържи повече клиенти в магазините - при намалено потребление и увеличена конкуренция, Carré Blanc смята да подобри своите предложения. Колекцията за тази година, разработена от Vincent Grégoire ще тонизира и усложни технически продуктите, които ще бъдат обновявани по-често в магазините. Без това да променя цената на продуктите за потребителите.

«Искаме да бъдем една различна марка, но на достижимо ценово ниво.», настоява Jean Somat, директор на маркетинга и покупките. «Нашите базисни изделия остават класически, създавайки различно впечатление чрез прилагане метализиращи ефекти. Внедряваме техники, използвани предимно при производството на облекла. Ще обновяваме магазините с три теми на всеки 15 дни, при около 40 нови теми годишно, вместо досегашните 30 теми», уточнява Jean Somat.

Структурата на колекцията остава в същата форма: около 80% от продажбите са в артикули спално облекло и за баня, срещу 10% покривки за маса и 10% за бебета. Тази фамилия продукти разчита и на продажби по интернет.

Източник: www.portugaltextil.com 

Други материали
Срещу традиционния маркетинг
Модната компания NewYorker
Продажбите в магазини 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News