English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Март 2018

Лекарството за справяне с поредната криза включва намаление нивото на таксите за работниците, реализация на планираните инвестиции, намаление на разходите и прилагане комуникационна стратегия, говореща директно с потребителите, карайки ги да се чувстват, че купуват качествен продукт или дори на по-висока стойност, отколкото е цената, която плащат и накрая от преоценка на отношенията доставчик-клиент, оптимизиращи веригата на доставките.

Едно от важните неща е да не се отпуснем, да не ни завладее песимизма, "поддържайки жив онзи аспект на мечтата, която ръководи всеки предприемач", казва Mario Moretti Polegato, основател и президент на Geox, на кръглата маса на 10-ти ноември т.г., организирана от  Pambianco Strategie di impresa, по време на конвенцията "Модата и лукса пред труден избор: коя стратегия?". Polegato също така настоява за необходимостта от глобално патентоване на продуктите, с цел да се избегне копирането им, надявайки се, че САЩ ще въведат кодекс на поведение, който ще регулира финансовия сектор, за да бъдат избегнати нови колосални кризи, като настоящата. 
За Patrizio Bertelli, управляващ директор на Prada Group, "намалението на таксите за работниците, в замяна на намалението на отпуската с 5 дни, е добро решение за да се тласне потреблението". "Един от нашите добри работници в Обединеното Кралство има 21 дни отпуска, докато същия работник в Италия ползва 31 дни отпуска, годишно. Английският работник, започва с 30 х.евро годишно, от които слага в джоба си 18 хиляди евро, докато италианския работник носи в къщи 14 600 евро". 
Според Giancarlo Di Risio, управляващ директор на Gianni Versace, всеки трябва да продължи работата си сериозно, контролирайки инвестициите и целейки се в развиващите се пазари. Управляващия директор на фирмата, създадена през 1978 година от Gianni Versace, също прави разлика между реалната рецесия, която изпитва пазара и тази, "която става в нашите глави, гази генерирана от паниката, като в някои случаи хората се тревожат, повече, отколкото би трябвало. Ние посрещаме кризата, такава, каквато е", добавя мениджъра.
Анти-кризисната стратегия на Calzedonia, компанията начело на брандовете Calzedonia, Intimissimi и Tezenis, е базирана на продукта "Ние се фокусирахме на истинското качество на продукта и ценова достъпност. Нашите потребители имат усещането, че това, което те купуват, струва повече от цената, която те плащат", твърди Sandro Veronesi, управляващ директор на групата.
Преследвайки разширяване на магазинната мрежа в чужбина чрез директно управление, е друг крайъгълен камък на философията, споделена от марки, като Calzedonia, Salvatore Ferragamo и Mariella Burani Fashion group. “Всеки трябва да развие магазинна култура и да контролира директно мястото на продажбите. Това е стратегия, за която са нужни големи инвестиции, но те се изплащат", казва управляващия директор на Mariella Burani Fashion group, Giovanni Burani. Това не значи, че трябва да купуваме мащабни флагмански магазини, "въпреки че това е важен инструмент, специално на азиатския пазар", казва Michele Norsa, управляващ директор на Salvatore Ferragamo, “не е задължително да получиш голям оборот от голям размер търговска площ, той идва от трафика на потребителите".

Източник: www.fashionunited.com

Hаши коментари в медиите
Продажби по време на криза
Mаркетингът става все по-важен инструмент
Реструктуриране на фирмата
Моден маркетинг и индустрия

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News