English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
23 Май 2018

Много неща са се променили в условията на работа в индустрията. Истинската загриженост обаче се събужда преди по-малко от 100 години. На 25 март 1911 година във фабриката на Triangle Shirtwaist Company в долната част на Манхатън избухва пожар. Пожарът възниква на осмия етаж на водената за „пожароустойчива” сграда и се разпространява бързо на горните три етажа, където е разположена фабриката за ризи. По това време вратите на фабриката са заключени, след като две години по-рано 700 жени, които работят във фабриката взимат участие в голяма стачка и собствениците на фабриката въвеждат ограничения. Пожарът продължава само тридесет минути, но заключените в сградата 146 жени на възраст между 13 и 23 години загиват или от пламъците или при скачане от високите етажи на сградата. Голяма част от шивачките са емигранти, в т.ч. от Източна Европа.

Трагичният инцидент предизвиква подкрепата на обществото за подобряване на условията на работа в индустрията за облекло, въвеждат се серия нормативни актове за безопасността на работниците.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News