English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

При подписано споразумение в рамките на Световната търговска организация (СТО) за освобождаване на квотите за облеклото и текстила, да се очаква връщане към старата система не са очаквали и най-големите оптимисти.

Въпреки това 90 организации от близо 60 страни направиха опит да смекчат болката от шока на глобализацията. Администрациите в най-големите потребителски центрове в лицето на Европейският Съюз и САЩ отстъпиха на закъснелият натиск на производителите и договориха с Китай постепенно освобождаване на квотите.

Така производителите в тези страни и главните им доставчици по регионалните споразумения ще имат още три години за подготовка до влизането в сила на правилата за свободна търговия. Движещата сила на този процес бяха асоциациите на производителите - в Европа - Euratex, Асоциацията на производителите на облекло и текстил и в САЩ - Националният съвет на текстилните организации, както и Коалицията за търговски действия.

И на двата огромни пазара имаше по един силен глас - този на обединеният производител, който осигурява стотици хиляди работни места. Тези гласове бяха подкрепени от лобистки групи и сенатори, които отстояха интересите на производителите, въпреки натиска на Асоциациите на вносители, на големите търговски вериги и др. Така в най-голямата битката за пазара надделя логиката - ако задържим работните места на производителите, тези работни места ще продължат да движат икономиката напред ще създават доходи и нови потребители, не само за текстила, но и за другите индустриални сектори.

Изправени пред заплахата да закрият стотици хиляди работни места, производителите от 25 страни в Европа и 50 американски щата успяха да застанат на единна позиция и да намерят обществената подкрепа.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News