"Традицията повелява"...Този слоуган, като че ли пасва добре на старта на кампанията "абитуриентски рокли". Изразена в цифри: около 40-50 милиона лева разходи за родителите на близо 70 000 ученици, които ще бъдат разпределени между производителите на платове, аксесоари, обувки, чанти, дизайнерите, модни ателиета и много други субекти. Ресторантите вече събират куверти, с които ще работят безлихвено половин година. По-заможните родители поглеждат към автосалоните. Фотографите ще се включат последни. Сега търсенето на облеклата за бала е умерено и методично. През януари ще стане напечено, а през февруари и март ще стане истерично.
Кампанията се посреща топло от дизайнерските ателиета, в т.ч. на тези за булчински рокли, които скоро ще приключат новогодишните тоалети. През месеците януари и февруари спокойно ще се прави подготовката - скици, подбор на платове, конструиране и първи проби.
Нищо не говори, че и тази поредна година ще бъде различна. Ще бъдат сътворени няколко десетки хиляди рокли за една вечер. Поне половината от тях ще бъдат грозни и кичозни. Младите хора ще се връщат на спомените за празника през идните години и в тях неизменно ще присъстват спомените за зле скроените дрехи. Може би заради тези спомени и модната индустрия в България няма все още полагаемият и се имидж. Възможно е тази година дизайнерите да предложат по-добри решения и дрехите да ни говорят поне малко повече за младостта, отколкото за пошлостта в живота. Но не може и да очакваме, че ще стане чудо и ще настъпи незабавна промяна в традиционния стил на обличане за незабравимата вечер, по-скоро очакваме поредната премяна и обичайните фойерверки, в която модната индустрия има своята отговорност. 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs