През 1975 година в Рингкьобинг, Дания (днес с население от 275 000 души) се създава фамилната компания Bestseller. 30 години по-късно служителите в тази фирма надхвърлят цифрата от 13 000 души, заети в дизайна, развитието, продажбите и маркетинга на всички брандове на фирмата. Започнали с дамско облекло, през годините преминават през производството и на детско облекло, а в края на 80-те години в колекциите им се появява и мъжко облекло.
Известните марки на фирмата се създават след 1986 година - EXIT (1986), Vero Moda и Jack & Jones(1990), Vila (1993), Name It (1996) и др.
Облеклата и аксесоарите на фирмата се продават в Европа, Близкия Изток, Северна Америка и Китай, предимно във веригите магазини на компанията, но също така и в 12 000 независими магазина. Първият магазин е открит през 1988 година, а днес веригата включва 2400 магазина в над 30 страни по света.
Компанията Bestseller не притежава нито една фабрика, но търси сътрудничество и се кооперира с лоялни партньори. Около половината от производството е настанено в Европа, останалата част е в Азия.
Концепцията на фирмата е базирана на връзката с клиента. "Ние се вслушваме в желанията на клиентите и им казваме, че те винаги ще получат стойностен продукт за парите си." Успоредно с това, целта на фирмата е била винаги да създаде компания, концентрираща се на развитието на хората си, с приоритет пред бизнеса.
През 2005 година оборота на компанията възлиза на 967 милиона евро.
Една от най-известните марки на фирмата е Vero Moda, която е насочена към активните млади жени на възраст между 20 и 35 години. Колекцията се разделя на Vero Moda Trend и Vero Moda Casual. Vero Moda Trend включва последните модни писъци и е насочена към по-младите дами, докато Vero Moda Casual е по-устойчива на модните промени във времето. Младите дами, търсещи марката Vero Moda имат голям интерес към модата и обичат да комбинират дрехите си в собствен стил. Те са млади, независими момичета, които взимат самостоятелни решения. Кариерата и семейният живот заемат важно място в съзнанието им. Те искат модни облекла и аксесоари в точното време и на точната цена. 

Още за датската мода може да прочетете, ако кликнете на тази връзка Датски модни фирми жънат все повече успехи на пазара в Холандия.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs