English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Април 2018

В профила на GINGER & SMART четем, че бранда създава елементарен човешки лукс за мъжете и жените, които искат да избягат от техния модерен забързан начин на живот. В това дали бягството се изразява в потапяне в топла ароматна баня на светлината на свещите или романтична вечеря за двама, в която дамата е облечена със секси рокля или една седмица в Париж със спретнат багаж, GINGER & SMART има луксозни предложения.
Концепцията, която стои зад бранда е да предложи продукти, които са направлявани от модата, изтънчени и излъчени като на модно дефиле. Те отправят покана към жените, които предпочитат женственото излъчване, но са и независими, излъчват чистота и са същевременно секси.
Двете лица зад бранда GINGER & SMART са сестрите Alexandra and Genevieve Smart, които дават старт на бизнеса през 2002 година. Днес техните продукти за модни дрехи, аксесоари и спа артикули се продават в повече от 100 бутика в Австралия и 30 магазина в Англия и Европа, включително Browns Focus in London и Le Bon Marche в Париж.
Сестрите имат изключителен опит в дизайна и медиите в Австралия. Преди да се присъединят към Ginger & Smart, Женевиев работи като главен дизайнер в продължение на 6 години за Lisa Ho, работила е и за Zimmermann. Преди излъчването на Ginger & Smart, Александра е издател на списание , книги и в интернет бизнеса.
Алекс си спомня, че те индентифицират твърде рано дупката в пазара. Налице са твърде много марки в средния сегмент и твърде много международни играчи в лексозното ниво, но нищо по средата. Ние отидохме при много магазини, предложихме нашата идея и получихме добри отзиви. Началото не е впечатляващо, само пет магазина взимат първите колекции, но Алекс със опита в издателския бизнес и Женевиев - дизайнерката, вече усещат, че имат под под краката си. Женевиев си спомня, че предприемат риск - да произвеждаш и предлагаш рокли, чанти и свещи под един бранд едновременно. Те обаче обръщат внимание на качеството на продукта, използват PR и ключови маркетинг инструменти, появявайки се в точните списания, обръщат внимание на дистрибуцията, предлагайки стоката си на правилните магазини. Да започнеш от нулата малък бизнес е трудно и в Австралия. Трябва да изградиш отношения с доставчиците отначало, да си готов да работиш дълго време далеч от дома си, но и да виждаш визията за промяната. Бизнеса се финансира практически със собствени средства, но сестрите са внимателни да създадат продукт, който осигурява бърза възвращаемост на средствата.
Клиентите на GINGER & SMART купуват стоката на цени с около 20 до 30 % по-високи от тези на местните конкуренти, тяхната печалба при продажбите на едро е около 50%, аутсорсинга е относителен дял от бизнеса им. За магазините в Англия е важно, че стоката е произведена в Австралия, а не в Китай. Там те продават чрез агент. През първите три години бизнеса расте с ръст от около 100% и на третата година достига 2 милиона долара. Печалбите са добри, но и риска и разходите не са малки, особено при продажбите в собствените магазини. Но те ги разгръщат, за да може да се види цялостното лице на бранда.
Двете сестри вече са приели бизнеса като тяхната нова майка. Те живеят с него и гледат в бизнеса, но не забравят 18-те месеца, които предхождат излъчването на марката, когато разглеждат и разискват проекта под лупа.

Разказ в същия ред на мисли може да прочетем и в следващата статия, ако кликнем върху тази връзка "Възможностите са безкрайна фирма"

Или пък да разгледаме подобен случай в България на тази връзка Провокацията Totally erected

Сега, когато сме прочели и трите материала, може да направим анализ и да извлечем ползите.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News