English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
23 Февруари 2018

Totally erected fashion studio e нов български моден лейбъл, който за година от съществуването си преобръща представата на много българи за мода и лайф стайл.
Зад екстравагантното име на лейбъла стоят две млади дами.
Родената в Санкт Петербург Вероника Вапирова завършва гимназия за изящни изкуства в София и учи мода в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов". Тя развива страстта си към модата, в която се отразяват възприятията от живота в две различни държави.

През 2002 година съдбата я запознава с Десислава Божкова, икономист по образование, която въпреки младостта си притежава силен предприемачески дух.
Десислава е впечатлена от таланта и моделите на Вероника, а дизайнерката вече е осъзнала, че маркетинга е не по-малко важен от това да се създаде продукта и така двете заедно разработват концепцията за моден лейбъл.
Мечтата се превръща в реалност през 2003 година с мини колекция от 10 модела, наречена Incognito, интересен уебсайт и шокиращото име Totally Erected.
През 2004 година се появява колекцията Dancing girl и започва работата на екипа по клипове и концерти за някой от най-известните поп и рок изпълнители в страната.
Вероника е забелязана като дизайнер от медии и артисти, а Десислава работи върху мениджмънта на лейбъла и откриването на собствен шоурум.
Архитектите Даниела Топалова и Димитър Славчев, получили Голямата награда в Кан за най-добър дизайн на салон за красота в света през 2005 година са поканени да създадат интериора на шоурума на студиото.
На 16 август 2005 в центъра на София се открива първото по рода в България модно студио Totally Erected - поле за изява на български и чуждестранни дизайнери не само от света на модата, но и в сферата на съвременното изкуство.
„Вярваме, че чрез креативността, новата визия и дори социалните проекти, свързани с модата, ще разчупим консерватизма на българина", споделят Вероника и Десислава.
В края на 2005 година колекцията "One way ticket" - part I е показана с голям успех в седмицата на България по FTV, а втората част на същата тема се представя с мултимедийно ревю в стара обувна фабрика в един от кварталите на София.
През 2006 година екипът на Totally erected fashion studio работи по различни проекти в страната и чужбина. Част от колекциите им се продават в New York, Miami, а скоро и във Vienna. Студиото е номинирано в раздела за мода на Годишните награди на българското издание на сп. Grazia и е от първите членове на Асоциацията на модните и текстилни дизайнери в България.
През февруари 2007 на Totally erected fashion studio предстои участие в темата New Discovery на изложението CPD Dusseldorf за брандове, които след налагането си на националния пазар излизат с дизайнерски облекла на световните пазари.
Посланието в името на фирмата може да се разчете от английски на български по различен начин. Наред с добре известния шокиращия превод, едно друго значение обаче със сигурност може да бъде отбелязано. Totally Erected имат основание да бъдат "напълно изправени", защото това, което правят, го правят добре.

Разказ в същия ред на мисли може да прочетем и в следващата статия, ако кликнем върху тази връзка "Възможностите са безкрайна фирма"

Един малко по-различен ъгъл ни предлага и връзката към следващия материал Разказ за две червенокоси австралийки

Сега, когато сме прочели тези материали да извлечем общото и различното в тях.

Други материали за млади дизайнери
BIPONE са вече известни в Австрия, чакаме ги в България
Познаха ги по дрехите...
Млади български дизайнери с модели от новите си колекции
Георги Флоров и модния дизайн
Нели Митева – дизайнерска визия
Антония Пашова с поглед към visioNNext
Александър Гергинов - visioNNext ! ... искам да се случи
Вяра Бориславова - Дизайнерското изложение visioNNext е дълго чакано събитие
Мария Бандевска Subway stories за VisioNNext
 
Конкурентноспособни ли са дизайнерите ! 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News