English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Февруари 2018

Само за няколко години марката Airness  надминава брандове, като Le Coq Sportif, за да се превърне днес в една от най-успешните френски компании за спортно облекло. Марката е създадена през 1999 година от младия спортист от африканската страна Мали, Malamine Kone. Днес Airness доставя екипите на 5 от първите 20 френски футболни отбори, през 2005 година продажбите им надхвърлят 120 милиона евро,  отбелязвайки 140 % ръст, спрямо предходната година.
Кой стои зад успеха на фирмата. Malamine Kone работи като овчарче в Мали, преди да пристигне в Парижките предградия на 10 години. Научава бързо френски език. До средата на 90-те години взима диплома по право и първоначално смята да хвърли усилията си в правото.  Един пътен инцидент обаче променя линията на живота му и той избира нов план. Този план има корени от улицата, където Коne израства. Той вижда, че децата носят фланелки на много брандове, но твърде малко са френските. Въпреки всички рационални предупреждения, Кone решава да предприеме план за създаване на новия бранд и да го противопостави на мегабрандовете. Скоро той постига успехи с логото си на гордата пантера.
През 2001 година, Kone се среща с изгряващия тогава футболист Джибрил Сисе, който харесва марката, но вече е подписал с Kappa да ги представя, когато играе за френския отбор Auxerre. Все пак Kone го убеждава да носи фланелката в свободното си време, което не представлява нарушение на договора с Kappa. Във времето, когато футболиста дава интервюта, екипа се забелязва от милиони зрители. Днес Kone има подобен договор с Дидие Дрогба от Челси и други известни футболисти.
Известният днес бизнесмен не забравя от къде идва. Той вдъхновява много млади французи, независимо дали са дошли от африканския континент или от другаде.
По материали на BusinessWeek.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News