English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Февруари 2018

Джеймс Бонд може и да не хареса днешната напреднала технология. В наши дни, шефовете  на агентките, с които той интимно вечеря ще могат да знаят във всеки един момент, къде се намира двойката, чрез проследяване на вградената в якето на съблазнителката GPS система.  Тази екстра вече не е детайл от облеклото само на шпионите. Чрез новите технологии, внедрени в масово производство, родителите вече могат да знаят, къде се намират децата им, облекли якета с GPS системи, следейки за това чрез сигурен сайт или мобилен телефон. 

Днес "носимата" електроника навлиза масово в дрехите и увеличава продажбите, и на дрехите и на електрониката. Якетата са най-удобната дреха за вграждане на паник бутон, МР3, тон колони, видео камери, микрофони и други електронни уреди. Накрая всички тези уреди могат да бъдат включени към GPS система за проследяване. Интереса на потребителя към тези нови продукти разви самата електроника и принуди производителите да минимизират размерите и оптимизират теглото на отделните компоненти.
 
Производителите изтъкват предимствата на дрехите - вградените електронни уреди са удобни за ползване и не се губят, освен ако не изчезне цялото яке. Дрехите са удобни и практични, както за свободното време - при излет в планината или разходка с лодка в морето, така и за професионални употреба - при логистиката, полицията и в други сектори. Скоро не само господарите на ефира ще могат да се разхождат със скрити камери. Това ще бъде достъпно и за обикновените хора. Така те ще могат да заснемат всеки държавен служител, който взима подкуп, тези филми ще могат да бъдат предавани дори на живо. Вероятно това предизвестява и краят на корупцията "кеш, в брой и на ръка"...

За производителите на облекла настъпва нова ера. След като шивачките на трикотажни облекла се научиха да слагат ципове и по някой джоб на пуловерите, сега им предстои ново изпитание - вграждане на GPS уреди. На това вече са свикнали шивачите на якетата, за които ерата на карго джобовете ги принуди да станат магьосници. 
Дизайнерите очевидно ще трябва да разберат стила на живот, който си избира част от обществото. Те ще работят, както и досега по съчетаването на функционалност и естетика и ще вървят напред с колегите си от индустрията за електроника.

Потребителите вече няма да се колебаят в избора си, когато излизат в планината между свободата на движенията и сигурността. Новите олекотени якета и електронни уреди ще ги накарат да забравят "носимата" електроника на гърба им.

Но тези, които излизат на пикник, ще трябва да поговорят с дизайнерите за вграждане на малко хардуеър, този път може и в панталоните, като отварячка за бира, маша за обръщане на пържолите, а защо да не помислим и за вграждане на мех за разпалване на огъня. Все пак да не се претоварваме, да не изглеждаме като този храбър младеж... 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News