English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Април 2018

Общият брой на магазините, които работят под една "формула" или т.нар. франчайзинг оператори ще се удвои в следващите 10 години. Това сочат резултатите от проведена анкета на холандския в-к NRC Handelsblad сред експерти и предприемачи в търговията с потребителски стоки.
Броят на магазините с франчайзинг договори е нарастнал с 26% или общо 21 400 магазина за последните 5 години, докато този на независимите търговци е намалял. Броят на франчайзинг лицензите се е увеличил в последните пет години с 41% и днес те наброяват 498. Това развитие ще се ускорява за в бъдеще, според прогнозите на Joost Bos от консултантската фирма за франчайзинг мениджмънт Koelewijn & Partners «В рамките на 10 години три-четвърти от всички магазини ще бъдат под франчайзинг лицензи или ще се кооперират помежду си».
Това, според холандския ежедневник, би довело до твърде монотонна картина на търговските улици с едни и същи магазини във всеки град. Поради факта, че франчайзинг-отдателите са винаги изключително стриктни в изискванията си към франчайзинг-получателите (например по отношение на дизайна и подредбата на магазините), различията в търговските улици ще се стопяват все повече. «Това е желанието на купувача», твърди Ben Buitelaar от Koelewijn & Partners. Според него, купувачите привидно търсят по-интересни на вид магазини, но в действителност пазаруват от изпитаните и традиционни оператори.

Източник: NRC Handelsblad (http://www.nrc.nl/)
Специално за нас преведе и адаптира от холандски
Деница Пейчева
Наймеген, Холандия

Други материали за холандския пазар може да видите на следващите връзки
C&A в партьорство с Wehkamp - нидерландския каталожен гигант,
В битката за пазара се включва нов познат играч
Пазара на връхно облекло в Холандия.

Подобни теми за франчайзинга в България Верига магазини - франчайзинг или собствени

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News