English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Април 2018

Каква е разликата между формулите на холандските текстилни предприемачи Zeeman (http://www.zeeman.com/) и Wibra (http://www.wibra.nl/), от една страна, и на H&M и Zara - от друга? Wibra и Zeeman са непретенциозни - "каквото виждате, това купувате". Те предлагат холандски дрехи с максимално ниска цена, без каквито и да е декорации. H&M и Zara също предлагат облеклата на ниски цени, но представени по различен начин. Тези две вериги представят друг начин на мислене: евтиното облекло също може да бъде модерно. Магазините, институцията, представянето и рекламата (ако се прави такава) предполагат много по-високо ниво от цифрата, която се отразява после на касовата бележка. Магазините на Zara и H&M предлагат изненадващи предимства, докато купувачите на Zeeman и Wibra, извършват покупките си поради нужда.
Zara и H&M прилагат правилото: пазаруването е забавление и качество за малко пари! Това се потвърждава от факта, че стоките се сменят много бързо. Всеки ден по щендерите се закачат нови модели. Но, дори ако Zeeman реши един ден да се насочи към имиджова реклама, подобно на H&M - известни супермодели в модни облекла, то тогава те само биха загубили от броя на клиентите си, поради факта, че подобни дейности не отговарят на специфичното позициониране на Zeeman. Именно това, обаче, е формула, която жъне успехи за друг играч на пазара - германците NewYorker.
Германската верига за fast-fashion NewYorker вече открито се изправя срещу Zara и H&M с оповестените планове за развитие. С маркетинг микс от мода, музика и забавления NewYorker привлича клиентите на конкурентите си. Формулата за мода е "галопираща", но стайлингът и дизайнът не могат да се нарекат точно "с визия към бъдещето". През 2008г. магазините NewYorker в Европа ще достигнат по план 800 броя. Предстоящата експанзия няма да отмине и България. Според публикации в българската преса, NewYorker търси персонал за отваряне на регионално представителство.
Източници: RetailTrends/ Modint - Нидерландия/ специализирани издания от България
Специално за нас преведе и адаптира от холандски
Деница Пейчева
Наймеген, Холандия

Още за "галопиращата мода" може да прочетете на следващите връзки
H&M посреща предизвикателствата от промените на пазарите 
Галопираща мода или "fast fashion".

Други материали за холандския пазар може да видите на следващите връзки
В Холандия франчайзинга подлежи на развитие
В битката за пазара се включва нов познат играч
C&A в партьорство с Wehkamp - нидерландския каталожен гигант

И още Верига магазини - франчайзинг или собствени

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News