English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
18 Февруари 2018

Модният свят привлича като магнит. След три-четири години учение и подготовка за професията дизайнер обаче разбираме, че тази професия не е за всеки. Тези години са твърде много, за да ги прежалим, около 1500 дни от нашия живот, годините през които научаваме нещата от живота, опознаваме себе си. Каква е най-близката перспектива, която може да ни даде възможност да използваме натрупаните знания и да останем в света на съзиданието и нашите мечти. Вероятно търсейки този отговор Sabine Holland е стигнала до професията моден журналист. 

Сабине е учила моден дизайн в Хановер, Германия. Тя се мести в Париж с надежда да намери своята ниша в модния свят. Търси контакти и получава възможност... да стане асистент фотограф. Така тя застава отстрани на подиумите и има възможност да види отблизо дефилетата на висшата мода. Има контакти с много талантливи хора от различни области, не излиза от света на красотата. Сабине намира себе си и днес вече като моден журналист публикува в престижни издания в Германия и Швейцария като Textil Mitteilungen, Tages Anzeiger, Magazine 2029, Die Zeit. Тя има мечтаната работа, пътува от една модна столица към друга и се среща с невероятни хора. "Трябва да го изживееш, за да можеш да го напишеш добре", казва тя.

В един материал неотдавна писахме, че магазините са една сцена, витрините също. А ревютата са представленията, където героите оживяват. Хората трябва да възприемат, че направените от дизайнерите дрехи са предназначени за живота. Затова ще видим шоу, което преминава на улицата, демонстрирайки ни забързаните хора, друго ще се реализира в порутена фабрика, където един от моделите ще бъде обхванат от пламъци.  Някой трябва да разкаже на тези, които не са видяли това шоу, какво се случва, да опише с езика на словото и фотокамерата нещата, които се случват в живота, видяни и пресъздадени от дизайнерите.

Като цяло задачата на модните журналисти е да направят комуникация между непрекъснато изменящия се моден пазар и широката публика. Те изследват тенденции, следят за развитието на дизайнерите, посещават изложби и пресконференции. Следят пресата, интервюират дизайнери, подготвят визуализирането на материалите чрез фотографи и камери и накрая пишат модните приказки.

Ако сте моден дизайнер, фотограф и възможността да се пробвате като моден журналист ви е заинтересувала, имате няколко възможности. За около 10 минути вие може да имате блог и след това без да се съобразявате с никой, да пишете какво пожелаете в него. Има начини, по които може да установите какъв е интереса на читателската аудитория. Ние ви предлагаме да се възползвате и от една друга възможност - да публикувате ваши материали на този сайт. Публикуването при нас има плюсове и минуси. Ще трябва да се съобразите с тематиката на сайта и за да дадем един пример ще посочим, че няма да бъдат допускани за публикация "розови" разкази. Възможно е преди публикация да получите коментари, с молба да насочим вниманието на читателите към даден проблем и дискутираме окончателната редакция. В крайна сметка се надяваме да стигнем до материал, който ще отразява вашата позиция и ще бъде подписан от вас, с истинското име или избран псевдоним. Материалите публикувани на този сайт могат бъдат и с връзка към ваша страница или уеб-сайт. Това ще ви даде възможност да получите по-голяма публичност на вашето представяне като моден журналист. Надяваме се да ви кажем добре дошли при нас и ще очакваме вашите предложения за теми !

Други материали
Фотография и мода

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News