English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Февруари 2018

Ако Република Турция желае да стане част от европейската общност, трябва да покаже уважение и зачитане на действащите правила и закони в общността.
Това е становището на браншовия Съюз на кожарската, кожухарската, обувната и галантерийна промишленост в България /БС на ККОГП/ и Българската асоциация на производителите и износителите на облекла и текстил /БАПИОТ/, съобщи председателят на БС на ККОГП Соня Петкова.
Двете сдружения обосновават мнението си в писмо до министъра на външните работи във връзка с посещението у нас на Али Бабаджан - държавен Министър и главен преговарящ по въпросите на присъединяването на Република Турция към ЕС.
В писмото се изразява мнението на предприемачите от съюзите, че за да бъде приета южната ни съседка в ЕС, тя да започне да зачита действащите правила и закони в общността.
"България и Турция имат обща история и, надяваме се, добри и конструктивни бъдещи икономически отношения, но българският и европейския бизнес все още имат проблеми с нелоялната конкуренция от страна на турски компании, покровителствани от своята държава", каза Соня Петкова. В подкрепа на думите си тя посочи, че хиляди български фирми фалираха в резултат на карго-търговията и контрабандния внос след 1998 година от Република Турция.
Според предприемачите, независимо от мерките взети от българските митнически органи, вносът на турски стоки с фалшиви фактури и фактури със занижени митнически стойности продължава. Това поставя в условията на нелоялна конкуренция всички европейски компании, които спазват законите на ЕС.
Източник http://www.ruse-news.com

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News