English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
18 Февруари 2018

Какво се случва в големия град. Журналистката Cathy Horyn в своя блог ни казва, че модния свят днес твърде много се фокусира на парите и живота на знаменитостите, разбира се, не без участието на медиите.  Пример за това е американският Vogue, който е много успешен, но и старомоден, не докосва с нищо обикновения американец. Списанието не поднася на читателите нови възможности,  съответстващи на промяната в стила на американския живот. 
А дизайнерите...Какво може да ни покаже днес Miuccia Prada. Свидетели сме на нейният интелектуален прогрес и нейните трикове на ръцете. Дизайнерката злоупотребява с модата и продължава да го прави. Но Прада остава в играта и ще продължи да използва модата като една игра. В крайна сметка, има ли смисъл в това, да го правиш сезон след сезон...
Авторката на блога смята, че младите дизайнери могат да гледат на техния свят директно, по съвсем обикновен начин. И тази посока трябва да се следва сезон, след сезон, трябва им само да имат чувството за конструкцията и тялото и възможностите са налице.
Гледната точка на Cathy Horyn е интересна. Обществото ще достигне до зрелостта, за която загатва авторката на блога.
А ето какво коментира по въпроса млад дизайнер, завършил в Ню йорк.
Модното образование (в Ню Йорк) е на нивото на Vogue. Модното образование е да превземеш портфейла на потребителя, с подхранване на една суперполирана версия за реалността около него, истински моден канибализъм...Но може би нещо се случва. Аз съм нетърпелив и отчаян да видя нещо голямо, но смятам, че системата не е в подкрепа на младите дизайнери, врекли се във вярност на модната игра и повече ги наранява, отколкото да им отваря пътя.
За повече мнения и постинги потърсете блога на Cathy.  Ако искате да направите коментари, регистрирайте се и пишете, ако не сте регистриран, използвайте формата за запитване.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News