English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Април 2018

Започнах интернет блога The Sartorialist с идеята да обменям снимки на хора, които виждам на улиците на Ню Йорк, които смятам за много хубави. Докато работех в модната индустрия (15 години) винаги съм чувствал прекъсната връзката между това, което продавах в шоурума и това, което виждах, че хората (наистина супер личностите) носят в реалния живот.

Преди да се роди The Sartorialist аз работех в продажбите и маркетинга на дизайнерски колекции в най-високия пазарен сегмент като Valentino и дистрибуторската компания Onward Kashiyama, която по това време представяше колекции на дизайнери като Helmut Lang и Jean-Paul Gaultier. След това аз открих мой шоурум специализиран в продажби и публикации на млади дизайнерски колекции като James Coviello and Peter Som. Харесва ми предизвикателството на търговията, промоцията и създаването на бранд за нов дизайнер. Да работиш на модния подиум е като да попаднеш в буря, разбирам защо модните дизайнери се привързват толкова към модния подиум.

Скоро след 11-ти септември, аз затворих моя  шоурум и започнах да се фокусирам повече на фотографията. Не исках да стана "моден фотограф", но знаех, че по някакъв начин моята любов към модата и фотографията ще се слеят. Не можех да предполагам, че това ще стане във формата на блог.

Смятах, че мога да снимам хората на улицата по начина, по който дизайнерите гледат на хората и да дам вдъхновение на много хора. Моята стратегия, когато започнах The Sartorialist беше да опитвам да снимам модела по такъв начин, по който повечето дизайнери търсят вдъхновението. Рядко те гледат на целия облик, като "да" или "не", но те търсят абстрактната концепция на цвят, пропорция, микса на конструкции и жанр. Аз съм винаги щастлив, когато срещна дизайнер и чуя от него, че са използвали част от моите снимки за техните табла за вдъхновение. В същото време ме докосват е-мейлите на обикновените хора, които са били вдъхновени да видят себе си и другите по нов, по възприемчив начин.

Роден съм в Индиана, ходих в колежа на Университета в Индиана да уча мърчандайзинг на облеклото, с подспециалност "конструкция на костюма". Ясно е, че в колежа дните ми бяха пълни със счетоводни часове и правене на роклички за балеринки за балета на университета. Имах отлични постижения в някои страхотно предиизвикателни курсове за шиене, драпиране и чертаене на кройки. С това се започна моята любов към модното изкуство и романса за тежък труд, необходим за направата на една вечерна рокля. За съжаление, научих тези интензивни техники, включително подгъването на панталоните, но не ги използвам, просто защото е много работа !

The Sartorialist нарастна толкова много за една година и аз бях грабнат от обществото, което се създаде около него и от чудесните асоциации, които то създаде. Аз можех да създавам. Ако ми бяхте казали преди две години, че аз ще имам уважаван блог, месечна страница в GQ, връзка и видео на Style.com и много други вълнуващи проекти, аз може би щях да ви целуна или може би да ви харесам  твърде много!! 

Аз вече работя по нови проекти да запазя The Sartorialist развиващ се, така че да бъде посещаван и в бъдеще.
От уводните думи на Scott Schuman - създател на блога http://thesartorialist.blogspot.com/

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News