English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Рецесията върви все по-силно с всеки изминат ден и няма съмнение, че модния свят изпитва вихрушката на финансовите пазари.  В началото на м.ноември Women's Wear Daily съобщи, че американските магазини намаляват поръчките си средно с 10-15%, поради икономическия климат, следвайки най-ниско достигналата през м-октомври потребителската увереност. Но за част от обществото, останало изолирано от икономическото заледяване, това не е края на тяхното пазаруване, по-скоро промяна на пазаруването като едно обмислено действие. И докато мнозина предполагат, че е дошло време на облеклата от първа необходимост, много магазини смятат точно обратното.

„До голяма степен има елемент на фантазия. Клиентите търсят по-смели облекла, може би за да избягат от света, в който живеят” , споделя Jenny Le... Susanne Rehnström отбелязва „Аз мисля, че промяната, която забелязваме не може да бъде смятана само като негативен опит за модната индустрия. Струва ми, че ситуацията ще принуди дизайнерите, купувачите и производителите да се фокусират на колекции с по-наситено съдържание, даващи като резултат по-добре организирани бутици с ясна посока, противопоставяйки ги на многото магазини, представящи един и същи брандове, които вече не доставят шопинг удоволствие. Времето на прекомерното потребление свърши. Заедно с това идват нови идеи за обществото, като глобалното затопляне, органичните продукти и честната търговия, което ще ни заведе в един по-добър свят.”

По информация на jcreport.com

Други материали
Психологическо въздействие върху потребителите 
Кризата не подмина и Китай 
Идва от запад и стигна до Тимишоара. Що е то? 
Индустрията освобождава стотици работници
Рефлекции от кризата

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News