English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Април 2018

В съвременното общество печели този, който има информацията и я ползва за нуждите на своята фирма. Печели този, който знае възможностите на пазарите и следи стъпките на конкуренцията.

В един публикуван неотдавна материал на ITC-Женева се казва: "Всяка индустрия знае правилото, че клиента винаги има право, но никой не го разбира по-добре от хората в индустрията за облекло. Ние, хората в индустрията, вярваме, че клиентът е прав, дори когато е сбъркал. Практически, ние дори не се интересуваме за това дали клиента е прав или е сбъркал, ние мислим за това дали да запазим клиента или не. Други са тези, които могат да стоят на техните принципи, но това не са хората от индустрията за облекло. Ние в индустрията за облекло почувствахме загубата на тези права в деня, когато разбрахме, че никой не е незаменим. Има твърде голяма опашка от фирми, които само чакат някой от нас да бъде заменен като доставчик."

Всеки, който прочете този пасаж ще разбере, че е време да преосмислим отново нашите идеи за бизнеса, да сложим брилянтен ред в собствената фирма, за да можe тази фирма да устои на най-голямата конкуренция в историята на световната търговия. От началото на 2005 година, след освобождаването на търговията от квотните ограничения, картата на търговията с облекло и текстил бе променена напълно.

Освен Китай, безусловния победител, излизат все нови играчи на пазара в една или друга ниша. Европа и САЩ - два от големите производствени и потребителски центрове в тази търговия, се договарят с Китай за нови ограничения, които ще важат до 2007 или средата на 2008 година. Това е времето, което са дава и на българския производител да се подготви за окончателната либерализация на търговията в рамките на Световната Търговска Организация.

"Извори" ще ви дава информацията в желаната посока. Ще очакваме вашите новини и предложения за включване и разглеждане на различни теми.

За да получавате бюлетин "Извори" е необходимо да се регистрирате или да изпратите съобщение със свободен текст.

Още за бюлетина и сайта Дискусия, обмяна на мнения на сайта за моден маркетинг и дизайн

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News