English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
21 Март 2018

Развитието на една нова търговска или съсловна организация (по закона за нестопанските организации) се оказа нелека задача в периода на начално членство в ЕС. Спонсорите от чужбина, така необходими в първоначалния етап на развитие се отдръпнаха и оставиха едва проходилата Асоциацията на модни и текстилни дизайнери в България (АБДтм) на автопилот без резервно гориво.
За да съществува организацията са необходими няколко неща:
1.На първо място пари;
2.На второ място сътрудници (за които трябват пак пари) и;
3.Развитие на услуги (от които се печелят пари).
Въпрос на оцеляване в размер на около 15-20 000 лева годишно, които са съвсем прилична сума за всеки спонсор, чието лого може да бъде закичено гордо на сайта на Асоциация на модни и текстилни дизайнери (замразен, защото асоциацията няма вероятно 200-300 лева годишно да го поддържа)
Организацията, към която се присъединиха около 80 предимно млади дизайнера през 2007 година, се изправи пред въпроса "има ли спасителни жилетки?".
На първо място резервите трябва да бъдат потърсени отвътре. Борда на АБДтм обаче незнайно защо пасува.
На второ място трябва да се запитат тези, които спряха развитието на организацията през 2004 година, когато спонсорите все още щедро изсипваха помощи към тях и потенциално бяха готови да подкрепят АБДтм, дали не се чувстват малко отговорни, за това развитие. И дали няма да видят днес необходимостта от съществуването и укрепването на организацията и нейните членове и да я подкрепят.
Днес в триъгълника АБД се срещат историята, настоящето и бъдещето от външната страна, от другата страна вътрешната убеденост, отговорността и етиката. Търси се заряда, който ще раздвижи позадрямалото ядро.Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News