English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Във връзка с наша статия за възможностите за български фирми на пазара в Китай и като реакция на получено предложение от Изпълнителната агенция за насърчаване на ИАНМСП за участие в панаир в Харбин, Китай, наши читатели се интересуват от въпросния панаир. Едно кратко изследване ни показва следното.

Harbin (Ice City) e столица на провинция Heilongjiang, основан през 1897 година от руски инженери, строители на транс-сибирската железница. Намира се на същите ширини, както Монтреал (Канада).
Средногодишната температура е 3.1 градуса по Целзий, най-високата е 36.2, а най-ниската -41.4, като студения период трае около 190 дни. В града се говори на китайски (Мандарин), корейски и руски. Под администрацията на града живеят около 10 милиона души, от които половината в градска територия.

Града е известен със събития, свързани със зимните спортове, като Harbin International Ski Festival и Harbin International Ice and Snow Festival. Панаира в Харбин е от общ характер и е основен канал за търговията с Русия и по-специално нейната далеко-източна част. През изминалата година няколко страни имаха щандове, като Япония, Корея, Холандия, Белгия, Полша, Белорус. На снимката е показан щанда на Беларус на миналогодишното (2007) изложение.

Летище “Taiping” се намира на 40 минути път от центъра на града и обслужва голяма част от карго товарите. Въпреки, че духа на руските инженери се е позагубил, водката е на почит в града и неговите клубове.
Една от атракциите на града е църквата света София. В града може да се види замъка на Конфуций, както и еврейска синагога.

За подробности по възможността да се участва през м.юни 2008 година на панаира в Харбин следва да се потърси ИАНМСП. Повече снимки за изложението, които отразяват чуждестранното участие през изминалата година, могат да се видят на сайта на организаторите.

---------------------
www.tune-in.info e отворен източник на знания за модната индустрия. Информацията се предлага на маркетолози, мениджъри, иноватори и дизайнери в модната индустрия и бизнеса, които следва да я пречупят през призмата на техните дългосрочни цели и стратегически маркетинг планове.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News