English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

Една от репликите на актьорите във филма “Кипящата стая”  (Boiler room) e “...всъщност ти продаваш една мечта...” . Този феномен, касаещ продавачите на стоки или услуги не се среща само във филма и в конкретния негативен контекст. Голяма част от продажбите на стоки, услуги и къщи се извършва именно заради необходимостта на потребителя да реализира някоя от мечтите си. Това е една от основните причини големите брандове да експлоатират лицата на популярни актьори и други звезди, за да спечелят доверието на потребителя. Когато ни представят Мадона, облечена в дрехите  на H&M, маркетинг мениджърите на бранда се заиграват с мечтата на хиляди по света да станат звезди и да следват пътя им. Когато абитуриентката и нейното семейство бъркат дълбоко в спестяванията си, за да заплатят за абитуриентската рокля, те плащат високата цена за мечтата им, че малкото дете вече е завършило и поема пътя в живота. Второстепенният герой от филма Хари Рейнолдс се впуска в рискована сделка по телефона, заради желанието му да реализира час по-скоро мечтата за семейния дом.
Хари Рейнолдс, може и да върне парите си, след повратното решение на главния герой Сет Дейвис да си върне човешките ценности, H&M ни уверяват в етиката на техните продажби чрез формулата „стойност срещу пари”, това предлагат и много от дизайнерите, създаващи уникални рокли за звездната вечер на абитуриентите.
Не така мислят обаче всички. Така, както Сет Дейвис зарибява Хари Рейнолдс да купи акции от несъществува инвестиция, така и псевдодизайнери ще обвият мечтата на абитуриентите в безвкусна опаковка за еднократна употреба, за сума от около хиляда лева през тази и следващите години.Всъщност, това са някои от причините в сферата на продажбите днес се говори твърде много за етика.  Етика са тези правила, които ръководят поведението ни и създават морална оценка. При продажбите на стоки и услуги няма униформени етични правила за производители и продавачи. Днес бизнеса се бори да подреди ценности, етика и принципи в линия с очакванията на техните продавачи и клиенти.

Още по темата за абитуриентите

-------------------
www.tune-in.info e отворен източник на знания за модната индустрия. Информацията се предлага на маркетолози, мениджъри, иноватори и дизайнери в модната индустрия и бизнеса, които следва да я пречупят през призмата на техните дългосрочни цели и стратегически маркетинг планове.

 

 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News