English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Февруари 2018

За първи път, след повече от десетилетие, сектора за детските облекла и детски артикули е изпълнен с оптимизъм. Японската жена вече има средно 1.29 деца. 
Isetan, един от най-забележимите и иновативни магазини от типа "department stores" , обнови един цял етаж на техния водещ магазин в Токио, за да предостави модни детски облекла, обзавеждане и други детски артикули за деца на възраст от новородени до 14 години.
Пикът на пазара за детско облекло бе през далечната 1991 година, когато бяха регистрирани продажби от 8.3 милиарда долара, но от тогава не претърпя промяна. Продължителната японска рецесия и задържането на раждаемостта даваха доста малко добри знаци на сектора.
През 2003 година, започва да се говори за поврат. Създава се почва за увеличаване броя на семействата. Родителите на младите семейства (баби и дядовци), от генерацията на следвоенния бебешки бум, сега са богатата прослойка на обществото, скоро пенсионирани, с добри доходи.
Преустроеният магазин на Isetan, открит преди няколко седмици създава впечатление, че децата са малки възрастни. На детските щандове могат да бъдат видяни марки, като джинсите True Religion или пуловери Lucien Pellat за скромната сума от 2162 щ.долара. На мен ми харесва, че тук има "street fashion", казва един баща, който обикаля магазина с 2 годишния си син на раменете. Двамата надничат в един кош на Undercover, дизайн на Jun Takahashi, където спретната, ръчно нарисувана тениска има цена от 117 щ.долара. "Страхотна е!", казва той и добавя "...все пак не знам, дали не е малко скъпа за две годишно дете. Моята тениска е малко по-евтина."
Статистиците казват, че родителите отделят около 12 процента от техните годишни доходи за детско облекло, бащите получават само 7%, или по-малко...
По материали от Herald Tribune.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News