English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Април 2018

В Япония има 2.74 милиона души, които са лесбийки, гейове, бисeксуални или трансексуални, с покупателна способност от около 5.5 милиарда щатски долара. За това научаваме от статия в The Japan Times.
Тези хора, които се ограничени от закона да заживеят семейно, имат значителни доходи за харчене за мода, изкуство и пътувания. Много от тях предпочитат да се наслаждават на момента, отколкото да спестяват за бъдещето. Тези хора харчат 1.2 пъти повече отколкото техните праволинейни съграждани. Няколко примера - хетеросексуалните харчат около 300 долара за козметика годишно, докато при хомосексуалните тази сума е около 385 щ.долара. За пътувания тази сума е съответно 545 срещу 690 долара.
Един от анкетираните хомосексуалисти е дал цифра от 670 щ.долара, похарчени за дрехи, обувки и аксесоари само за месец март т. г. "Аз обичам марката And A, тя ме докосва право в сърцето", казва 22-годишния Akihiro за марката, която е популярна сред гейове. Както много други гейове и лезбийки, Акихиро е лоялен потребител към компаниите, които са приятелски настроени към хомосексуалните и влизайки в магазина, харчи без колебание. Този (между нас казано) мъж, с вид на модел, не само, че харчи луди пари за модни неща, но прави усилия и да бъде красив, защото вижда в лицето на жените конкуренция. "Веднъж отидох на гей-парти с моя позната. Един мил младеж ми я задигна, а никой не се заинтересува от мен. Тогава разбрах, че трябва да изглеждам по-добре, за да имам успех", казва той с усмивка.
Yukiko, 31-годишна лезбийка, казва, че пътува с нейната партньорка 2 или 3 пъти годишно в чужбина, където не трябва да се притеснява, че я оглеждат непрекъснато.  Тя харчи солидна сума за пътуване и да се излъска отвсякъде. "Хората от моето поколение не се страхуват да останат сами, така че ние не се колебаем да инвестираме в себе си и да развиваме умения", казва тя. 
В един друг случай 32-годишен гей, който ходи на фитнес три пъти седмично има за приоритет дизайна, когато пазарува. "Влюбен съм в iPod. Чувствам се добре, когато го докосвам.
Изследователят от компанията Pageanta's, г-жа Hakoishi вярва, че бизнеса може да създаде потенциално печеливш пазар, като предложи информация за покупателните насоки на тези сексуални малцинства. Компаниите, които се опитват да продадат стоки и услуги на гейове и лезбийки, могат да се възползват от тази информация и да контактуват с тях чрез Интернет.  Много от тези хора се запалени потребители на Интернет, тъй като Интернет им позволява до голяма степен анонимност и създава форум за обмяна на идеи и информация, казва Hakoishi.
Чуждестранните компании вече признават потенциала на този сегмент и участвуват в различни прояви на хомосексуалисти, както и събития за предовратяване на заразяване със СПИН.
Levi Strauss раздава презервативи с логото на фирмата на подобни събития, но все още не са намерили отговор на въпроса "как да направят от тази дейност пари", според един от мениджърите на компанията.
Тези, които се насочват към тази ниша трябва да знаят, че има разделяне на мненията по отношение на толерирането на хомосексуалните. Не всички са настроени добре към компаниите, проявяващи дружелюбност към гейове и лезбийки. Например в САЩ, религиозните консерватори апелират към въздържание по отношение продуктите на Ford Motor Co, които имат реклами, чиято целева група са хомосексуалисти. И в Япония много хора се опасяват, че техния корпоративен имижд ще бъде накърнен, ако те се отклонят от правата линия в обществото. "Така или иначе, тъй като пазара сам по себе си не е разпознат, желащите да навлезат в тази ниша, могат да го развият без да срещнат социална съпротива", казва още г-жа Hakoishi.
"Аз знам, че в Америка има атмосфера против хомосексуалните, но не мисля че в Япония нещата стоят така, казва праволинейна млада жена, посещаваща често знаков гей бар в токио. 
По материал на The Japan Times.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News