English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Февруари 2018

Преди няколко дни получихме писмо с познат плик. Изпращачът му е  The Fair Guide/Construct Data AG със седалище в Австрия. Компанията предлага "безплатно" вписване ("free" listing) в информационния каталог на фирмата за панаири и изложби. По-долу обаче със ситен шрифт се отбелязва, че попълвайки и подписвайки този документ, фирмата ви влиза в тригодишно споразумение с Construct Data AG, от което произтичат задължения за плащане от 981 долара на година. Потърсихме в интернет информация за тази фирма и ето на какво попаднахме:

Стотици фирми в десетки страни са подведени от Construct Data AG и търсят правата си. Тази фирма е наела и агенция за събиране на дългове, която заплашвайки потърпевшите, че последствията ще бъдат много сериозни, успява понякога да събира такса за една година.

В Интернет ще намерите подробни съвети, как да процедирате при такава ситуация. Една от полезните връзки е http://www.stopecg.org/construct_data_fairguide.htm. Добри съвети дават и канадски и американски организации.

Ако не сте ползвали услугите на фирмата, пуснете тяхното писмо в кошчето за боклук. Ако сте сбъркали, потърсете съвета на адвокат специалист, който може да се запознае с всички тези документи, ползвани от фирми и организации в цял свят. 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News