BGATE приключи. От прессъобщението на организаторите от БАПИОТ научаваме, че то е било успешно. Това радва всички, които виждат поредицата от индивидуални скъпоструващи мероприятия на фирми и дизайнерски къщи, които се провеждат поотделно. В крайна сметка изложението събра 120 фирми от България и Турция, както и инвеститори и търговци от други страни, които са на пазара у нас.
Традицията е хубаво нещо. Така са се зародили традициите на панаира в Пловдив, такива е имало някога и в Татар Пазарджик. Наречено първоначално "Българско", а после "Балканско изложение за облекло и текстил", най-вероятно и следващото изложение ще събере около 120-150 фирми от съществуващите около 100 пъти повече в района. Какво постигна българската индустрия, под чиято шапка се провежда изложението? Бяха ли доволни посетителите, повдигна ли се пред тях имиджа на индустрията.
Името на изложбата предполага да видим всичко под един покрив, което се занимава с мода - производители на облекла, платове и аксесоари, представители на машинни производители, доставчици на услуги, учебни заведения. Това и стана.
Основен гръбнак на изложителите на облекла вече няколко години са фирмите на членовете на борда на БАПИОТ, които подкрепят мероприятието виждайки положителното в него. Но и при тях посоката е различна. Някои от фирмите свиха участието си. Други фирми разшириха представянето си, трети се отказаха след първото си участие.
Неведнаж сме споменавали, че за да бъде всеки път по-добро изложението е нужно да бъдат задоволени интересите и на изложителите и на посетителите. Представянето на клъстера е добра идея. Но ни се струва, че организаторите трябва да сегментират изложението. Изложенията Fatex и Interselection се провеждат по едно и също време и на едно и също място в Париж, но посетителя знае къде и при кого да отиде и какво ще намери в едната или другата страна на залата. И изложителите знаят къде да се подредят - в групата на фирмите търсещи ишлеме, представящи своя собствена марка или към обслужващите индустрията. Подобна схема пак ще задържи всички под един покрив. Тогава с различен маркетингов подход ще се подходи към различните участници и посетители.
Една бърза анкета сред изложителите в края на изложението Би Гейт накланя везните към едно пето есенно издание на Балканското изложение на облекло и текстил. За да бъде това издание по-успешно, отваряме дискусия на нашия сайт. Напомняме, че всеки абонат на www.tune-in.info може да дава коментари по настоящия или други материали. Ако искаме нашия глас да се чуе и за следващото изложение, е добре да споделим нашите разбирания. Надяваме се, че ще бъдат видяни...

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs