English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Искате да направите кариера в модния бизнес. Казват ви, че трябва да завършите непременно модно училище. Това може и да е вярно, но не за всички. За да не бъдем голословни, да почерпим информацията отново от извора на живота, на човек, когото мнозина познават от екрана, актрисата Ирен Кривошиева (от интервю в сп. Ева):

"Започнах с 9 долара на час, нямаше месец и ми увеличиха парите, защото продавах много. Аз завладявам пространството около себе си, не обичам да го оставям свободно. Станах асистент на мениджъра. Тогава моят мъж усети, че пипам много точно и започна да ме навива да отворя собствен магазин. Аз обаче не исках. После от веригата се освободи един магазин и му станах мениджър.

Справих се прекрасно, но много ме ядосваше собственикът: все измисляше нови правила само и само да не плаща. Може би и аз сега ще стана такава, но си мисля, че човек трябва да даде, за да получи. Моят работодател си изгуби всичките верни служители. Той мисли, че незаменими хора няма - това е принципа на Америка. Обаче не е така. И те дълго трябва да го разбират.
Ако си наел някого, които ти върши работа, значи той ти е целия бизнес. За 5 месеца продадох дрехи за 250 000 долара. Само аз, а имах още 5 работници.
Не съжалявам, интересно ми е. Намерих през лятото магазин, какъвто исках, наех го за 5 години и реших да продавам български дрехи. Вече сключих договори с "XXX"* и с "ZZZ"* . Сигурна съм, че с нашата стока ще бъда конкурентна на пазара. Цената с транспорта и с останалите разходи ще бъде като на техните дрехи, които в по-голямата си част са внос от Китай."
*от съображения за запазване фирмената тайна не показваме имената на българските фирми.

Какво ще прочетем в тези думи:
- ако си решил да влезеш в модния бизнес трябва да имаш заложено артистичното в себе си;
- да имаш неуморното желание да работиш и да се радваш на плода на труда си;
- да имаш търпение да видиш плода на труда си;
- да не се отказваш дори и когато получаваш временни затруднения и недооценяване;
- образованието не е задължително;
- да можеш да даваш, преди да получиш;
- да можеш да работиш с хора, в екип;
- да можеш да създаваш приятели;
- да започнеш работа за друг и да виждаш грешките му;
- да "пипаш" точно;
- да знаеш елементарна математика;
- да знаеш английски, за да ползваш информация от Интернет.
- да знаеш какви възможности предлага страната ти и съседите...;
- да знаеш какво става по света. (вестникарска информация);

Прочетете няколко пъти тези редове и ще се убедите, че това, което се иска от вас не е твърде много. Но ако все пак искате да навлезете в терминологията, в по-големия бизнес, да работите за големи български или международни компании, ви предлагаме да следите информацията на нашия сайт. И да проучите какво възможности предлагаме за придобиване на познание.

Наскоро един млад човек ни писа "Az sam na 16 godini i se zanimavam s moda. Nqmam predvid profesionalno ili, che ucha, no se interesuvam i vinagi sam iskal i vse oshte iskam modata da e moq profesiq.Iskam da znam zashto samo hora raboteshti ili sobstvenici na firmi mogat da se registrirat vav vashiqt sait i tova trqbva da se zaplashta.Az nqmam vazmojnosta da platq, no mnogo bih iskal da moga da pro4eta statiite v saita zashtoto te sa naistina interesni."
Искрено се надяваме, това желание да не напуска този младеж и да видим повече млади хора като него с нас. Ние няма да ги оставяме за дълго без новини и полезни съвети...

Интервюто с Ирен Кривошиева може да видите на адрес:
http://www.eva.bg/licnosti_i_sabitia/moat_jivot/e1502.html

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News