15/06/2006
Компании Action Apparal

Компанията Action Apparal Limited е основана през 1985 от семейната двойка Alan и Katherine Strang. Първото търговско име е Tom Tom Club, чрез което те доставят облекла на добро ценово ниво на независими и групи магазини. През 1987 семейството стартира своята първа марка, купувайки джинсовата марка Watsons - Watsons Heavies, която в продължение на 10 години има добър успех в Англия и Европа.

През 1990 година се ражда марката Chilli Pepper с целева група жените, търсейки замяна на джинсите с "кежуал" облекло. Сега Chilli Pepper се радва на популярност в Англия с дистрибуция в над 300 магазина и с растяща международна популярност.

През 1999 година Action Apparal се обръща към CocaCola Company, за да ги убеди да им дадат лиценз да използват прочутия бранд като модна търговска марка. През пролетта на 2000 г. CocaCola Ware стартира в Европа. Успехът на проекта CocaCola Ware е добре популяризиран, а Action Apparal печели нови клиенти.

През 2001 компанията продава 51% от бизнеса на италианския джинсов гигант Fashion Box SPA (притежатели на Replay).

През 18-те месеца с Action Apparal, стокооборота на брандовете на Replay нараства четворно, но въпреки това чрез приятелско споразумение директорите на фирмата Alan и Katherine Strang купуват обратно бизнеса.

Маркетинг -
Цялата отговорност за креативен и стратегически маркетинг лежи на управляващия директор на групата Alan Strang. Всеки индивидуален бранд/дивизия има свои собствени маркетинг директиви на основите разработени от екипите за продажби, маркетинг и дизайн.  Компанията наема различни специализирани агенции за специфични маркетинг функции.

Продажби и дистрибуция -
В рамките на групата, всеки бранд има своя собствена продажбена структура и стратегия за дистрибуция, водена от директорите по продажба, търговия и износ. Тимът за продажби включва персонала от мениджъри и изпълнители за продажби, търговски агенти по продажбите и партньори за дистрибуция чрез експорт. Всеки бранд следва линия за дистрибуция, в съответствие с индивидуалното пазарно позициониране, различно за всеки град, населено място. Програмата е насочена да запази интересите, както на брандовете, така и на магазините-партньори.

Дизайн, нови продукти - в компанията Action Apparal Ltd са горди и считат, че управляват бизнес, водени от дизайн.  Там определено считат, че първата отговорност на всеки бранд е да обезпечи висок стандарт на колекциите. Всички брандове на компанията са били първо построени върху креативен дизайн и иновации при разработката на продукта. Компанията инвестира значително в дизайна и са горди, че са събрали здрав тим от млади ентусиасти и такива с голям опит, всички притежаващи неоспорим талант.

(източник www.actionapparal.co.uk)  

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs