15/05/2006
Компании Gloria Jeans

Компанията „Глория Джинс"  е основана в 1988 г. в гр.Ростов на Дон. През 1997г. е преобразувана в ЗАО «Корпорация „Глория Джинс"», а учредители стават ОАО «Глория Джинс» и Европейската банка за възстановяване и развитие (20%). Впоследствие, корпорацията изкупува пакета акции на банката. За последните пет години оборотът на фирмата расте с около 40% годишно, като през 2004 г. възлиза на 127 млн.щ.д. В 12 фабрики в градове на Източен Донбас и Северен Кавказ работят 12 000 работници и произвеждат годишно около 25 млн. джинсови и трикотажни облекла, които се продават под две марки - «Глория Джинс» (за деца и момичета) и Gee Jay (за момчета-тийнейджъри). Голяма част се продава чрез над 30 складове на едро, а търговията на дребно представлява 8.7% от оборота на фирмата.

«Глория Джинс» е истинския лидер в производството на джинсово облекло в Русия - следващата фирма е Sela (с оборот от около $100 млн. за 2004 г.). По оценки на представителите на самата фирма, тя заема около 20% от пазара на младежка мода, 40% от детското облекло и около 10% от облеклата за възрастни. Наскоро по примера на някои западни фирми Gloria Jeans откри абонаментна кампания, при която редовните клиенти получават 12% отстъпка при всяка покупка и ще участват в жребий за разпределение на голяма награда.

Компанията планира експанзия и в чужбина. Неотдавна тя стъпи в Украйна чрез покупката на фабрика „Стил", където ще инвестира в близките години около 50 млн. щ.долара. Следващите стъпки са насочени към пазарите в Западна Европа, САЩ и Китай (!).

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs