English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Февруари 2018
Стига ни толкова мрак и зла участ. Прогнозите идващи от водещи източници дават сигнали, че ободряващо и слънчево жълто ще бъде цвят с влияние през 2009 година.

Консултантската компания Pantone, която предоставя цветови стандарти на дизайн индустрията, се насочва към цвят „мимоза”, вибриращ нюанс на жълтото, илюстриран от цветовете на дървото „мимоза”, като топ нюанс на новата година. Като цяло от Pantone считат, че публиката ще възприеме много различни тонове на оптимистично жълто.

„Аз мисля, че това е всъщност най-чудесния символ на бъдещето”, казва изпълнителния директор на институцията Pantone,  Leatrice Eiseman. „Този цвят се свързва по много начини с топлота, слънчевите лъчи и бодрост – всички добри неща, от които имаме въпиюща нужда точно сега”

В пролетно-летните колекции, представени по-рано за магазините и редакторите на списания, показност на жълтото освети ревютата на Carolina Herrera – която нарече нейния любим тон жълто с цвят на невен – както и на Badgley Mischka, Zac Posen и Michael Kors. Kors дори включи ретро жълто на точки (polka-dot) бикини, които ясно ни връщат към по-добрите времена.

Модният свят преди години прегърна оранжевия цвят, които сега еволвира в жълто, цвят който вече печелеше признание. „Хората знаят, че жълтото освежава атмосферата”, казва Eiseman. 
Добре е че изглежда добре при цветята и има добра асоциация с природата, което е водеща тенденция на пазара сега и допълва текущите фаворити зеленото и пурпурния цвят (през 2008 година, „ирисово синьо”, пурпурен нюанс синьо, бе цвят на годината). „Ще трябва да свикнем да виждаме жълто на места, където не сме свикнали да го виждаме”, казва Eiseman.

На страниците на сайта може да се видят, както тенденциите на Pantone, така и предложенията на дизайнерите, включващи новия хитов цвят.
На снимката модел на Carolina Herrera от ревю на Ню Йоркската модна седмица.
Превод от статия на Samantha Critchell, Associated Press
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News