English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Февруари 2018

Информацията, с която допълваме картината за руския пазар потвърждава добре известната ни от България картина за общи тенденции и движещи пазарни сили. Разликата е единствено в мащабите. Географското разположение на Русия - между двете страни най-големи световни износители по "куфарния" способ - Китай и Турция, както и споразуменията за свободна търговия със страни като Киргизстан и Таджикистан, оставени за входни врати, определят схемата на търговията в най-масовия пазарен сегмент - евтината стока и придава мащабни измерения на контрабандата, сравними с периода на сухия режим в Америка през миналия век. Другата световна сила - Италия, макар и в сърцето на почтена Европа намира средства да бъде лидер на пазара в средната и висша класа облекла и текстил.

Търговията в Русия се развива по абсолютна идентична схема с тази в България. Не липсва дори и мобилната търговия, включително различните изложби.

Ето защо всякакви неизвестни, свързани с навлизането на този пазар трябва да отпаднат. Всяка българска фирма, стъпила на българския пазар, може да стъпи и на руския с подходяща маркетинг стратегия и необходимата за мащабите в Русия подготовка. Да не очакваме бартери, нефтени програми, акредитиви и други подобни екстри. Руския пазар е свободен пазар за предприемачи с дух на завоеватели, приемащи местните условия и правила.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News