English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

С фирмата Marimekkо   от Финландия се запознахме в предишен материал. Дейността им е дизайн, производство и маркетинг на облекло, текстилен интериор и аксесоари.  Ще проследим развитието им през първото полугодие на 2006 година, за да разберем как са били усвоени възможностите и как фирмата е реагирала на динамиката на пазара.

През този период продажбите на Marimekko Group's нарастват с 5% до 32,9 млн.евро, като експортните операции нарастват с 25% и представляват 24% от нетните продажби на групировката.

По данни на Асоциацията на текстилните вносители и дистрибутори във Финландия през периода от януари до юни продажбите на облекло нарастват с 4.4%. Нарастването е в трите групи облекла - мъжко, дамско и детско.

Вноса на облекло във Финлания нараства с 8%, износа нараства с 6%.

Продажбите на Marimekko във Финлания нарастват по-бавно - с 5.4%. Нарастването на износа е различно за различните пазари, но се регистрира на всички пазари на които присъства фирмата. Важни за растежа се оказва новата концепция магазини открити в Антверпен, Берген, Малмьо, Лисабон, Токио, Киото и Осака. Пазарите в износната листа са Германия, Швеция, САЩ, Яхония, Норвегия, Дания и Холандия.

Разноските за маркетинг през този период възлизат на 6.1% от нетните продажби.

Общата картина на бизнеса пред Marimekko е благоприятна. Предвижданията за продажби във Финландия няма да бъдат постигнати. Но се очаква позитивната тенденция в износа да се запази. Все пак очакваните реални резултати ще бъдат с около 10% под предвижданите.
http://www.marimekko.fi/eng

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News