English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018

Наблюдателни ли сте? По-надолу ще откриете два картинки А и В, между които има десет разлики. Открийте ги. Но преди това направете упражнение и върху двата текста. Поради липса на данни за българския износ на облекла за Русия и неговия растеж, ще намерите само една разлика, но тя говори...

А.Панаирната организация IGEDO кани участници на 11-то издание на изложението СРМ, което ще се проведе от 10 до 13 септември 2008 година в Expocentеr на Москва. Изложението се превърна в лидер на модния сектор в Русия. Последното издание през м.февруари т.г. бе посетено от около 18 000 професионални посетители. 
Както и на предишните изложения, испанската организация за подпомагане на търговията Icex организира групово участие на испанските фирми. Февруарското участие на 58 испански фирми бе на обща площ от 2105 квадратни метра.
За изминалата година, испанския износ за руския пазар нарастна със 72 % и достигна 52.5 милиона евро , цифра която очевидно ще бъде надмината през следващите години. През същия период износа на ЕС за Русия нарастна с 31%. Водещи са Италия и Германия със съответно годишно увеличение от 24 и 52%.
Източник на съобщението pinkermoda.com.

Б.Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ организира българското национално участие в специализираното международно изложение CPM Collection Premiere Moscow 2008, което ще се проведе в периода 09-12.09.2008 година в гр. Москва, Русия. CPM Collection Premiere Moscow 2008 е най-голямото специализирано изложение в този регион, в което България участва традиционно с национален щанд. Изложението е с богата съпътстваща програма от семинари, презентации и конкурси. ИАНМСП организира участието на български фирми на национален щанд от 90 кв.м. Информация на ИАНМСП.
Подобна бе подкрепата на фирмите от ИАНМСП и за февруарското участие на българските фирми.

А сега, вече идва трудното с картинките... 

Коментари
el 11/06/2008 22:00
еli_angelova@dir.bg

Получавам инфо бюлетини за Игедо на мейла и тъй като се интересувах от самото изложение в един период има само някои неща, които мога да добавя - само в името на статистиката. Първо за каква национална политика говорим в нашата мила родна страна??? Особенно пък ако е свързано с дизайн, с маркетинг на нашите изнемощели брендове, с клъстери и пазари на родната ни продукция. В момента българските производители се опитват да се превърнат първо в носители на някаква Марка - даже не е важно каква, защото като изпълнители на поръчки вече фалират дори и производителите на платове, а тези които шият са още по-зле и второ толкова сме се вторачили в джоба на обедняващия българин, че не ни остава хъс и самочуствие, за да си покажем носа на подобно изложение. Макар че това последното си е лично мое мнение - има марки и Марки.
Що се отнася до 90-те квадрата - представям си какво впечатление правим. Добре, че са дизайнери като Нели Митева и марки като Тотали Еректед, за да ни отсрамят. А вие сещате ли се за други дизайнери или родни марки, на които мястото им трябва да бъде там? Има и те не са малко, но в тези 90 кв.м и липсата на средства не могат да позволят това да се случи - така че познайте от три пъти кога ще достигнем до нивата на испанските фирми. А те даже си имали и национална политика по този въпрос!!! А някой обръщал ли е внимание на марката Маркам, ако не се лъжа - те участват почти всяка година и мисля, че в момента по-успешно продават в чужбина, особенно Русия, отколкото в България. Не че не им е мил нашия потребител, но там са печалбите. Мога само да кажа БРАВО.
Истината е, че в България сме подложени на шокова терапия и цели като постигане на реални резултати и печалби по този начин, а не чрез ограбване на Еврофондове, е цел последна... Много тъжно, много...
Благодаря за забавно поднесената и интересна статия!
Дано някой се замисли, защото положението е много зле и ако не се вземем в ръце пак ще можем само да се оплакваме един другиму.

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News