English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Февруари 2018
След последната финансова криза, се питаме „какво още...”. Какво още може да се случи на бизнеса на предприемача в глобализиращата се икономика, в която наред с възможностите, нарастват и заплахите? Eдин от трендове, фиксиран от футуриста Faith Popcorn е „Сгромолясването на иконите”. Поредното доказателство за опасността от създаването на прекалено големи структури бе разразилата се криза, засегнала Америка и Европа. През последните дни правителствата на различните държави се опитват да успокоят клиентите на банките с демонстрация на мускули, които ако се наложи да бъдат демонстрирани, очевидно ще бъдат за сметка на още по-голяма маса хора и компании. Защото е очевидно, че правителствата ще трябва да орежат редица други услуги и ползи от бюджета на всички данъкоплатци, за да компенсират  отделни вложители.

За малкия и среден предприемач, това са нещата, които не зависят от него. Нещата, които зависят от тези предприемчиви хора, са да укрепят бизнеса си възможно най-добре, да го оптимизират до размери, които могат да се управляват с възможно най-малък човешки ресурс и да се изгради стратегическо партньорство с подобни структури, които имат същата визия.

В тази картина, компаниите ще имат задачата да преосмислят стратегиите си. Тези от компаниите, имащи връзки с големи структури от ранга на Zara и H&M, следва да преосмислят какво носи сътрудничеството с тези гиганти на техните фирми. Времето на печалба от разлики между получаваните приходи от фирмите-възложители и направените разходи, в които тези за работна заплата са преобладаващи, безвъзвратно отминава. Фирмите следва да прибавят все повече нови услуги и продукти към пакета, предлаган на взискателните клиенти.

Когато това поведение на фирмите стане необходимост, очевидно че ще има качествана промяна при много от фирмите, ще се породи пазар, в който човешкия фактор ще има решаващата дума. Един продукт, който не може да бъде произведен от суровини и материали и който може да бъде създаден единствено от човека е маркетинга. Този продукт ще се превърне в инструмент, който ще помага на тези малки и средни предприемачи в съществуването в свят, различен от този на големите структури, банки, независим от държавни администрации. Защото този инструмент работи в една важна посока и тя е да се създадат стратегически партньорства и лоялни клиенти.

Настоящата криза ни подсказва как да формираме нашата пазарна стратегия. Тези фирми, които реализират продукция на пазарите в Америка и Западна Европа ще почувстват спада в потребителското търсене и ще отчетат спад в продажбите. Една фирма, като например финландската Stockmann e пример за предвидлива пазарна стратегия. Групировката, стъпила здраво на руския пазар, отчита непрекъснато по-стабилни финансови резултати. Подобна е тактиката и на брандовете Vero Moda, Only и Jacke&Jones с техните около 2000 магазина в Китай. През следващите месеци ще станем свидетели на това как финансовата криза ще се отрази на групировките Inditex и H&M, чиито пазари са предимно в развитите страни.

Още какво се случва при криза:
Рефлекции от кризата
Индустрията освобождава стотици работници 
Модна фирма спира производство в Полша
Идва от запад и стигна до Тимишоара. Що е то?
Модна или мудна индустрия
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News