English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
21 Март 2018
Най-вероятно тези, за които се отнася този постинг, няма да го прочетат, тъй като те имат собствено мнение по въпроса. Въпреки, че ценя чуждите виждания, ще споделя моето мнение за това, каква да бъде реакцията на управляващите фирмите,  изправени лице в лице с кризата.

Задача номер едно на всеки управляващ моден бизнес е да съкрати наличностите на стоки при тази ситуация. Наближаващите коледни празници са добра възможност за реализация на стоковите запаси. Оползотворете наличните тъкани и аксесоари, създайте нови продукти (ако може да раегирате за една седмица) и ги реализирайте на промоционални цени. Известно е, че потребителя ще бъде особено чувствителен към цените през оставащите две седмици до Коледа. А когато доходите са ограничени и перспективата за такива през следващите месеци е несигурна, цената става определяща при покупките. Създаденият през декември т.г. оборот на фирмите ще бъде решаващ за оцеляването на мнозина през следващите три месеца.

Ако инвестицията, в която сте се втурнали е твърде далечна, замразете я! Грантовете на ЕС, които ще бъдат затворени за кандидатстване през м.януари следващата година изглеждат примамливи, но трябва да направите преценка дали ще имате нужните налични пари, които да вложите, като ваше участие. Това изисква да преразгледате вашите очаквания постъпления през следващата година, в съответствие с очаквания спад от около 25% в потреблението на облекло и текстил. Довършете инвестициите, ако те са на финалната фаза и могат да ви дадат нови устойчиви постъпления.

Търсенето на работници и служители пада, сега е момента да укрепите екипите си, да подберете най-добрите и създадете конкурентноспособен екип. За това ще работи вашия бранд, ако сте създали такъв. Ако вие сте доказали способностите си, ако продуктите или услугите ви намират пазар навсякъде по света, ако влагате иновативност, това ще ви се изплати именно в периода на кризата. Пазете добрите си хора, не ги освобождавайте с цената на компромиси. Сега дизайнерите, в чието израстване сте инвестирали през последните години ще ви се изплатят с тяхната иновативност, която ще стане ценно оръжие. Ако все пак имате нужда от съкращения на персонала, потърсете грешките в средния персонал, може би и сред някои от работниците, но не пипайте дизайнерите! Съгласно принципа на Pareto около 80% от грешките в едно производство се създават от 20% от екипа и основно от средния управленски персонал. Кой не подготви поръчката на разбираем език за производството, кой не достави навреме помощните материали и аксесоари, създавайки по този начин хаос в организацията на производството – това е средния персонал и може би вашите ограничени финансови възможости и лична организация.

Какво да правите с разходите за маркетинг? Вероятно трябва да помислите за леки съкращения в бюджета за реклама и масови комуникации, но целевия, директно носочен към потребителя маркетинг, трябва да бъде дори засилен. Така че разходите по това перо маркетинг не бива да бъдат намалявани, дори напротив.

Вече е повече от ясно, че печалбите скоро няма да бъдат, такива каквито бяха преди пет години. Неотдавна бяха излъчени на сайта няколко материала, за това как други компании реагират на кризата. Сега е време да преразгледате и вашия бизнес план или да начертаете такъв, ако сте се движили по инерция или собствената интуиция. Най-силните оръжия в тази обстановка ще бъдат вашата стегната организация, хората, които работят за вас и ви подкрепят и иновативността в идеите.

Други материали
Рефлекции от кризата
Индустрията освобождава стотици работници 
Модна фирма спира производство в Полша
Идва от запад и стигна до Тимишоара. Що е то?
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News