English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018

Западно-европейските фирми, опериращи с хипермаркети доминират на пазарите в Централна и Източна Европа.

Румъния не е изключение от това правило, но това което е различно от Чешката Република, Полша и Унгария, в Румъния е големия потенциал за развитие. Всякакви формати магазини от cash & carry до супермаркети и дискаунтери се стремят да вземат част от пазарния дял. Тези от магазините, които влезнаха по-рано се възползваха от апетита на румънския потребител за пазаруване в западен стил и въпреки по-ниските доходи, в сравнение с другите централно-европейски страни, техните инвестиции се оправдават.

Миналата 2007 година е най-добрата за големите магазини в Румъния, но ако прогнозите за 2008 се сбъднат, резултатите могат да бъдат още по-добри. Стратегиите на магазините се приспособяват, като обновяване на магазините, агресивна маркетинг кампания и навлизане на пазара в по-малките градове. Това всичко следва линията, която се наблюдава в търговския сектор на Централна и Източна Европа.

По информация на медии продажбите в магазинната мрежа в страните от ЕС спрямо предходната година следват следното развитие:
- позитивни резултати в Румъния (+15%), Полша (+7.1%), Чехия (+5.9%), Словакия (+4.5%), Белгия (+4.2%), България (+3.9%), Словения (+3.6%), Люксембург и Великобритания (двете страни с +2%) и Франция (+1.6%);
- негативни тенденции в Латвия (-13.4%), Естония (-9.9%), Испания (-7.1%), Дания (-5.5%), Германия (-2.1%), Финландия и Австрия (двете страни -1.4%), Португалия (-0.4%) и Литва(-0.2%).

На фона на тези резултати идват новините от Китай, където сектора на продажби на дребно реализира към м.октомври 2008 година ръст от 22 %.

По информации от различни медии.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News