English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
21 Март 2018

Смятах, че наличието на Интернет не ме лишава от българската преса, намирайки се на хиляди километри от България. За мое щастие се оказа, че ме е предпазил доста. Скоростта, с която се движим по Интернет страниците ни кара да пропускаме всичко, което не ни интересува и да не забелязваме, това което е различно от нашата философия. Нещо като филтър, който ни пази от реалния живот (това е част от поведението на потребителите в Интернет и е добре да се има предвид и от модните фирми в тяхната е@стратегия и е@маркетинг).

Днес, благодарение на познати български мениджъри, които възлагат поръчки в Китай за техния бранд (има и такива), получих и два "истински" вестника. Докато ги четях ми стана гадно, стомаха ми се обърна. Няма как да не изпиташ това усещане. Нали имам семейство, близки, приятели в България. Толкова помия на едно място. Дали наистина имаме нужда от толкова кражби, измами, простотия и кръв в тази улична култура. Дали това е необходимостта на хората или те четат това, което им се предлага евтино.

В годините след идването на т.нар. "демокрация" у нас, хората бяха озверяли да усетят западната мода, някои я разбраха в това, че в дамската мода това трябва да бъде в "стил" лека жена. Дрехите в този "стил" се произвеждаха и продаваха от нагаждащите се към пазара нови производители и търговци, които набираха капитал и опит с пазара. Днес сред тях вероятно ще разпознаем някои от тях, намерили верния път и търсейки утвърждаването на бранда си в съвсем различна среда. Тези предприемачи разбраха, че няма бранд, който има лице на лека жена. Те се отрекоха от краткосрочните цели, от лесните пари и поставиха дългосрочните си цели, за да спечелят име и лоялни клиенти.

Дали не е време и въпросната част от българската преса да се откаже от ролята си на лека жена и да поеме пътя към брандирането.

След колебания дали да публикувам този постинг, намерих, че в него има неща, които са полезни за предприемачите. Сега предлагам да отворите един от "онези" вестници, за които става дума и да извадите бял лист хартия. Ако след като сте прегледали този вестник, не сте си записали нещо на този лист, което да ви води или вдъхновява към дългосрочните ви цели, никога вече не поощрявайте това издание.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News