English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

• Иновация в дизайна, материалите и стил в плажната мода от Бразилия;
• Бразилския износ на плажни продукти достигна цифрата от US$23.38 милиона през 2006. Дяла на Съединените щати - главен вносител е US$9.46 , следвани от Португалия(US$2.55 million), Италия (US$2.14 million) и Испания (US$1.65 million).

Създадени от французина Louis Réard, бикините са определено открити отново от бразилските дизайнери. Тяхната фантазия доведе на бял свят модели като thong, hang glider, и engana-mamãe (лековерна мама) плажни костюми, които са известни с тези имена по света. Тези иновативни продукти мотивираха териториална експанзия по цялата 7367 километрова плажна ивица на Бразилия, която се развива след 70-те години, като плажа Ipanema, Rio de Janeiro. Същия плаж, който вдъхновява Tom Jobim да композира песента Момичето от Ipanema.

Днес модните плажни артикули на бразилската индустрия могат да бъдат намерени в целия свят, успех предопределен от техния дизайн, високо качество и креативност. В многообразието на продуктите ще намерим и отличаващи се с апликации от бродерии, правени от местни артисти, използване на различни материали и всякакви продукти, включая бикини, трикини и плажни костюми.

Някои от компаниите, които участвуват в международни специализирани изложения са Sirimar Moda Praia Ltda., and Coco Doce Moda Praia Ltda. (участници в Colombiamoda, Bogotá, Колумбия, Lyon Mode City, в Lyon, France (б.р. вече в Париж) или Pokopano в Swimshow 2008, in Miami). “Бразилската плажна мода е винаги желана..", казва Ellen Massuci Leite, координатор в модния център на ABIT, Бразилската асоциация за облекло и текстил.

"Ние сме основни създатели на плажна мода в света, винаги с новости, от материалите до дизайна на продукта. Това ни прави желани и предпочитани по света", допълва Rafael Cervone Netto, мениджър в праграмата Texbrasil.

Какво може да научим от този кратък материал:
1.Синергичен ефект от взаимодействие на клъстерите туризъм, мода и култура.
2.Развиване продуктова ниша, с висока добавена стойност.
3.Специализация, надминаваща "професорите" в модата.
4.Поради езикови ограничения, пазарите са все още ограничени. Правят впечатление обаче продажбите в страни като Италия и Испания. 
5.Отговорност на мезо-нивото, реализирала се в създаване на работещ моден център, както и други праграми.
6.Традиции, съчетани с креативност.

По материали на Бразилската асоциация за облекло и текстил   
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News