Преди десетина години твърде малко от големите играчи в бизнеса с облекло и текстил бяха чували за България. Това, което можеше да се види в Интернет бяха репортажите на Clean Clothes Campaign, които казваха, че мнозина си представят страната някъде около Урал и също толкова подозрителна.

Днес България е една от най-привлекателните дестинации за бизнес с облекло и текстил. Консултантите изписаха много за предимствата на страната като наличие на традиции в производството, близост до големите потребителски центрове, добро съотношение на цена и качество и други.

Едно предимство като че ли убягва на мнозина и това е, че българската индустрия за облекло и текстил е вече познаваема. Тя е познаваема благодарение на гласа на Българската Асоциация на Производителите на Облекло и Текстил (БАПИОТ). Тази асоциация направи българската индустрия популярна в целия свят. Чрез своите международни контакти и присъствие в Интернет, индустрията въпреки пасивното поведение на по-голямата си част, получи wild card да влезе навсякъде по света, благодарение и единствено на информационната дейност на БАПИОТ.

Днес много деятели и организации от сектора могат да се опитат да оспорят това, но фактите и техния анализ ни водят именно към този извод. Много е направено от момента на излъчване на първата интернет страница на AНИОТ/БАПИОТ на 29.11.1996 година досега, но и остава много работа на мезо, както и на фирмено ниво.

На 21 декември 2006 г. от 11 часа в Международния Център на Модата в Световния Търговски Център - Интерпред, ще се проведе семинар, на тема "Известност и познаваемост - фактори за успеха на фирмата, индустрията и страната".
Лекторът, г-н Роберт Александрийски ще изнесе данни за интернет популярността на българската индустрия за облекло по следните показатели:
- сред организации на производители и техните членове, по страни
- по организации на вносители и техните членове
- специализирани международни портали, електронни издания и други

Данните и техниката за изследване ще бъдат полезни на фирми и организации от различни сфери на дейност да направят изводи за бъдещата си работа в тази посока. За условията на участие в семинара вижте информацията в новините.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs