Фрагментирано и в модата. Така ще определим опита ни да забележим модните събития в България. Какво се случи тази есен:
На 19 септември в Национално историческия музей Бати Балено представи своята колекция пред Вип гости.
На 20 септември дизайнерката Жени Живкова показа колекция от 60 модела, разпределени в 15 теми пред парламентаристи, представители на Дипломатическия корпус, бизнес средите, дейци на изкуството и културата в София в зала 3 на НДК. 
На 23 и 24 септември столица на модата бе Русе, където Академията за мода връчи наградите Моден Меркурий на дизайнерката Виргиния Здравкова и фирма "Маркам". Освен тях в "Дните на модата Русе 2006" представиха колекциите си русенските фирми Антоан Вил, Арда, Аура Фешън, Магик, Оптима и Съгласие, както и Тани Фешън и Миро. 
На 27 септември пак в НДК започна изложението Интертекстил, организирано от Българска Търговско Промишлена Палата.
На 29 септември прочетохме съобщение, че наградите за мода на София "Улпия Сердика" няма да бъдат раздадени, тъй като липсва механизъм за оценка на модните процеси.
На 5 октомври на изложението BGATE около 40 производители на облекла показаха колекции, а с ревюта се изявиха Етере, Мир, Маркам, Нов стил, Магик, Брунели, Конфектор.
На 16 октомври Астела Ателие дефилира на сцена в Народния театър и показва изкуство и висша мода за сезон пролет/лято 2007 на стилно рандеву.

Много вероятно е да сме изпуснали няколко събития, но и те ще ни отведат на същото място - предимно индивидуални прояви на дизайнери, модни къщи и фирми. Дали тичайки от едно място на друго място българската публика успя да види модата за следващия сезон !
И докато дизайнерите уважават страстта на дамите към новото и красивото, присъствието на мъжките колекции по есенните подиуми бе по-слабо забележимо. Освен съпредседателя на Академията доц. д-р Любомир Стойков, министър Румен Овчаров и кмета на Русе Божидар Йотов на дефилетата в Русе не се появи нито един мъжки модел. Детските колекции не видяхме другаде, освен на ежегодните базарни изложения.

Страхуват ли се българските модни фирми от конкуренцията и затова предпочитат индивидуални събития или липсва организация, която да обедини тези ревюта и представяния в една седмица на модата в София. Неотдавна писахме за още няколко събития, които се проведоха поединично през тези дни. Ето, че техния списък нарастна...

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs