English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Преди няколко години и сега, един от най-силните гласове против вдигането на бариерите пред износа на текстил и облекло бе този на Турция. Известната Истанбулска декларация, подписана на 3 март 2004 г. от турски и американски професионални организации даде началото на Глобалната Коалиция за честна текстилна търговия. В декларацията се посочва страната, която ще монополизира световната търговия и се предупреждава международната общност за тази опасност.
На някои хора може би им се стори странно, че страната, която е монополизирала търговията в района, е инициатор на подобна акция. Но за такива случаи си имаме поговорки и наместихме нещата.
Сега набелязаната за световен монополист страна ни успокоява, че новите намалени таксови рабати ще успокоят текстилния износ. Вече очакваме и фалитите на китайските фирми и си представяме как българските фирми ще монополизират пазара.
Но да не забравяме, че книгата "Изкуството на войната" и автора Сун Дзъ имат една и съща родина. И че една от препоръките на това четиво е да използваме стратегия за манипулиране на конкуренцията.
Сега вече знаем какво трябва да направим...

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News