English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
19 Март 2018
Възможностите на мириса, като средство за комуникация с потребителите в модните магазини се откриват от все повече фирми. Една от тях е фирмата Abercrombie & Fitch, която разширява въздействието на  мулти-сензорното усещане, прибавяйки мирис (аромат) в магазините си. Фирмата за уханни технологии и медия  Prolitec е била ангажирана да реализира проекта и създаде мирис средата в точките за продажба на компанията.

Установено е, че човек възприема сигнали от външния физически свят, благодарение на петте си физически сетива (зрение, слух, допир, мирис и вкус). Първите три са по-често използвани в практиката на модните магазини. Визуалния мърчандайзинг на магазина има задача да въздейства на зрението, приятната музика, съответстваща на стила на магазина въздейства на слуха, потребителите изживяват усещанията чрез допира с материите. Сега вече и приятния мирис допълва възприятията и ще напомня на купувача за опита му в даден магазин. Този сензор се определя, като един от най-влиятелните в сетивната програма на човека.
Опитът на фирмата, извършваща услугата е демонстриран вече в магазините на фирмите Baccarat, Guerlain, Kenzo и Nordstrom.

Новината е подготвена по съобщение на fashionunited.com

Други материали
Ритейлинг и мърчандайзинг
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News