English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018
От 21 януари до 17 май 2009 година, обявеният два пъти за британски дизайнер на годината Hussein Chalayan ще представи творбите си на изложба в Музея на дизайна в Лондон.

Напълно установен в анаграда на съвременния моден дизайн, роденият в Никозия, Чалаян е признат творец за неговата иновативна употреба на материали, точност до педантизъм при построяването на конструкцията на облеклото и прогресивно отношение към новите технологии.

Изложбата ще покаже в пълнота творчеството на Хюсеин Чалаян в Обединеното Кралство. Обхващайки 15-те години на експериментиране на проекти, изложбата изучава креативното отношение на Чалаян, неговите вдъхновения и многото теми, които влияят на работата му като културната индентичност, преместване от място на място и миграцията. Изложбата ще включва темите „Послеслов”, която изследва представата за „носима, портативна архитектура”, където обзавеждането литуратурно се трансформира в облеклото; „Въздушни”, пренасяща последната LED технология в модния дизайн с грандиозна рокля, състояща се от кристали Сваровски и над 15 000 мигащи LED светлини и „Четива”, представяща рокля състояща се от повече от 200 кръстосващи лазери, представящи изключителен светлинен спектакъл. 

Да представи модата като място за изследване и изражение на концепция Hussein Chalayan предизвиква предразъдъците за значението на облеклото, надхвърлящо възприетото им функционална определеност. Мотивиран от идеи и дисциплини, които обикновено не свързваме с модата, пионерската работа на Чалаян кръстосва между архитуктурата, дизайна, философията, антропологията, науката и технологията.

Произведенията на Хюсеин Чалаян демонстрират уникална възможност да се комбинират красиви и носими облекла днес с интригуващата визия на бъдещето. 

Понастоящем Чалаян е креативен директор на PUMA , които държат основния пакет дялове в неговия базиран в Лондон бизнес и бранда Hussein Chalayan от февруари 2008 година.
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News