English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

Всяка година датската компания Bestseller, създала марките Vero Moda, Only, Jack & Jones и други дава възможност на 16 млади хора от Азия, Близкия Изток, Европа и Канада да се приобщят към предизвикателно 2 годишно практическо образование. Обучението започва през месец октомври всяка година и обхваща практически работен опит в три различни страни по света. Кандидатите имат възможност да получат фундаментални умения в областта на покупки, продажби, маркетинг, логистика и магазинни операции. В допълнение практикантите опознават нови страни, срещат се с нови хора и се научават да се адаптират към културни различия.

Практикантите и тази година ще бъдат подбрани на база на техните езикови познания, работен опит, образование, култура, интереси и най-вече предвид тяхната личност. Кандидата може да има образование, но трябва да има и минимум две години работен опит – предпочита се в модни магазини. Ако кандидата има подходящите умения и квалификация, ще бъде поканен на интервю, което се провежда по местоживеене.

Подготовката на практикантите включва три месеца обучение в родината им. Втората фаза е работа в един от офисите на компанията в Дания, а третата се решава след преценка за възможната бъдеща кариера в рамките на Bestseller. Три пъти по 14 дни, практикантите се събират на тим-билдинг в Дания и получават допълнителни знания и информация. Накрая на третия период се полага изпит и завършилите обучението получават диплома.

Практикантите нямат финансови грижи за обучението, тъй като получават месечно дневни пари, обзаведени апартаменти и всички пътни разноски, дори и за връщането на кандидатите в къщи за Коледни празници.

Необходима квалификация:
- националността не е фактор – но личността на кандидата е;
- амбициозен/на – но все пак скромен/на, лоялен/на и екипно ориентиран/а;
- компетентност в говорим и писмен английски език;
- добро образование;
- минимум две години работен опит – предпочитано в магазините;
- възраст – между 21 и 26 години

Апликациите (заявките) се изпращат от 1 януари до 1 юни 2009 година за тези кандидати, които желаят да се включат в подготовката, започваща от 1 октомври 2009 година през сайта на фирмата.

Компанията Bestseller е основана в Дания през 1975 година. Днес тя е наела 39 000 души по света. Фокусирана е предимно на дамското облекло, но в последните години развива и мъжко и детско облекло. Облеклата на фирмата се продават в 12 000 магазина по света, от които собствени магазини са 4100 в 41 страни. През 2006/7 година оборота на фирмата е 1.4 милиарда евро.

Информацията и снимката на един от брандовете Vero Moda с новото лице Erin Wasson е взета от сайта на фирмата.

За тези, които нямат нито образование, нито езикови познания, а само пъшкат и охкат, колко е трудно да получиш добро образование и добра квалификация, ще задам един въпрос.

На колко години сте?

Ако днес сте до 23 години, вие имате все още шанс да се включите в програмата на Bestseller. Този конкурс и обучение ще съществува и след две-три години. Ако искате да направите нещо за себе си, вместо да предложите задника си на някой новоизлюпен бизнесмен, който ще ви подхвърля няколко стотин лева месечно да задоволявате месечните си нужди и няма да ви даде нищо повече, направете вашата програма, която ще изглежда ето така:

1.Английски език - двугодишен интензивен курс. Не забравяйте накрая да преминете през четива за модния бизнес, за да възприемете терминологията, защото на това няма да ви научат в езиковата школа.
2.Старт на работа като асистент по продажбите в магазин, следва отговорник продажби, накрая управител на магазин. Този магазин трябва да бъде на бранд, а не мултибрандов за ментета. Ако завършите тези две години работа в офиса на фирмата, ще придобиете и опит в тази работа.
3.Ако сте започнали някакво образование, завършете го - редовно или задочно.
4.Срещайте се с хора, променете се, станете усмихнат/а, устремен/а към бъдещето си човек, който знае да общува и да работи екипно.
5.Не забравяйте да посещавате сайта ни, дори се регистрирайте за бюлетините ни. След две години ще публикуваме същото съобщение и тогава вие ще притежавате всички необходими качества и умения, за да получите мястото си сред 16-те избранници на фирмата.

Често задаван въпрос - Защо ще изберат мен между 16-те най-добри кандидати?
Ако не вярвате, че може да постигнете това, модния бизнес изобщо не е за вас. Когато компанията Bestseller е стартила бизнеса преди 33 години, създателите на фирмата едва ли са мислели, че облеклата им ще се продават в 12000 магазина по света. Но днес това е факт, защото винаги са имали цел. а тези цели не са били единствено и само финансови.

Други материали:
Концепцията на Vero Moda

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News