English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

Третия Световен Конгрес на ритейлърите в Барцелона раздаде награди в няколко категории, сред които и модните специалисти заеха почетни места:

Fashionology LA печели наградата за Ритейл иновации на годината. Този опит дава възможност на туинс (маркетинг термин за деца на възраст от 8 до 12 години) да бъдат съзидателни. С помощ от персонала на магазина, които са наречени фешънолоджисти и интерактивна пад компютърна програма, младия потребител може да направи и украси облекло, което след това да отнесе в къщи.

Компанията Inditex (майка на бранда Zara) бе удостоена с наградата Мулти-пазарен ритейлър на годината.
Категорията признава тези ритейлъри, които успешно демонстрират как да се търгува в много страни и се открояват като единици от световен клас в международния ритейлинг. Наградата представя тези ритейлъри, които се представят отлични финансови резултати и демонстрират постоянство в техния ритейл формат на всички територии.

На швейцарският ритейлър Migros бе присъдена наградата Отговорен ритейлър на годината за техните действия в посока устойчивост и етично производство на стоки. Компанията използва силно железопътните комуникации за транспорт на техните стоки. Новия им шопинг център в Берн е позициониран, вземайки под внимание обществените транспортни връзки при относително добро използване на енергия, около 15 процента от отоплението е заложена на нафта, 35 процента идват от възстановена топлина и 50 процента от дървени трески от близката гора.

Награди за реклама – трaдиционни медии бяха присъдени на Macy’s, Вътрешно-ритейл реклама и директен маркетинг – на Sax Avenue, Ритейл дизайн на годината – Nike Town, London.

Журито, гласувало наградите се състои от всепризнати ритейл експерти.

За илюстрация на нов тренд "артчъндайзинг" в ритейл дизайна избрах кът на магазин на луксозната марка Mulberry (на снимката).
Източник: World Retail Congress

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News