English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Март 2018
Значимата за всеки моден дизайнер награда на Швейцарската текстилна федерация, изразена в сумата от 100 000 евро отива за  Alexander Wang, бе обявено на Stella Contemporary Fashion Award 2009 Еvent.

Alexander Wang (www.alexanderwang.com) е роден в Сан Франциско (САЩ) и получава образование в Parson Design School, New York. От 2007 година той показва колекции на Ню Йоркската седмица на модата с нарастваща популярност. Независимо от неговото изстрелване като метеор в модните върхове, той не загубва безгрижните си младежки увлечения. Например, той няма проблем да комбинира ослепителни парти облекла с гръндж мода. Неговите колекции включват късо скроени горнища и джогинг панталони, които се носят с обувки на високи платформи или спортно облекло с класически костюми. Творенията на Wang често изразяват допира с безочливата ирония. Не случайно, той е един от предпочитаните дизайнери за любителите на партита, като  Kate Moss, Mischa Barton, Lindsay Lohan, Megan Fox и Mary-Kate Olsen. Други признания за творчеството на Аликзандър Уанг са Vogue CFDA Fund Prize (миналата година) и наградата на CFDA (Council of Fashion Designers in America – Съвета на модните дизайнери на Америка)  „Новопришелец в дамското облекло” (Women’s Wear Newcomer).

Сумата от 100 000 евро на швейцарската текстилна федерация е предназначена за развитието на дизайнера, но не се получава в налични пари.  В сътрудничество с TVS Swiss Textile Federation, Аликзандър Уанг ще реши кои спесифични дейности смята да бъдат подкрепени (например, направата на следваща колекция, излъчване на ново шоу, връзки с медиите и т.н.). Част от сумата (10 000 евро) ще се използва за покупката на швейцарски платове.

Другите финалисти  Peter Pilotto, Erdem, Thakoon, Alexis Mabille и Ohne Titel ще получат ваучери за покупка на платове на стойност 4000 евро, всеки.

Наградата е присъдена от международно жури в състав:
Louis Bompard, Editions Jalou, France
Andrew Bolton, Costume Institute, Metropolitan Museum of Art, USA
Тiziana Cardini, La Rinascente, Italy
Markus Ebner, Achtung Mode, Germany
Lisa Feldmann, annabelle, Switzerland
Jamila Halfichi, Asharq Al-Awsat, pan-Arab markets, Arabia
Kristen Ingersoll, Hearst Magazines International, USA
Lauren Milligan, Vogue.com UK, UK
Mathias Ohrel, m-O rectruitement agency, France
Ben Reardon, i-D magazine, UK
Anja Stang, Elle Norway, Norway
Dana Thomas, Author and fashion journalist, France
Isabel Toledo, Designer, CU / USA
Mina Wakatski, fashion journalist, Japan

Източник: www.swisstextiles.ch
Други материали
Швeйцарска федерация награждава американски дизайнерки

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News