English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018
В четвъртък вечерта (28.09.06  - б.р.) трябваше да бъдат раздадени традиционните награди за мода на София "Улпия Сердика".

Такива награди обаче нямаше. Организаторите от продуцентска къща Нота бене и още шест водещи модни къщи и дизайнери се отказаха официално от номинациите си за "Златна игла".

Причината: Според тях у нас няма достатъчно обективен механизъм, който да оценява модните процеси в техните творчески и пазарни измерения.

Организаторите предложиха на гостите на несъстоялото се събитие анкета, в която трябваше да отговорят на въпроси за обективността на оценките на останалите модни конкурси, за начина на вземане на решения, за състава на журито, което би трябвало да връчва наградите и т.н.

Същата анкета присъства и в интернет на адрес provocator.be, а целта й да се състави нов система за оценяване на модните марки, които присъстват на нашия пазар.

"С отварянето на няколко нови търговски центъра броят на световните марки в София нарасна значително. Вече е невъзможно по механичен път да се обхванат всички участници на пазара, за това се налага разработка на изцяло нова технология на номиниране и оценяване", се казва в обръщението на организаторите към медиите.

В момента в България има пет различни големи модни събития през годината, като на всяко от тях някой награждава някого. Общото мнение на модните среди е, че има дизайнери, които са "абонирани" за награди, което опорочава идеята на наградите.

Информация от Днес.БГ, която публикуваме със съкращения http://www.dnes.bg/article.php?id=27988

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News